Siirry suoraan sisältöön

MikrobiologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: YT00FF12

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet sekä niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.

Osaat selittää, kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua voidaan estää.

Osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.

Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin viljelymenetelmiin sekä mikroskopointiin.

Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?

Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?

Miten mikrobien kasvua voidaan rajoittaa?

Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?

Miten työskennellään aseptisesti?

Millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?

Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?