Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketuntemus ja -hygieniaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: EL00ER77

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Vastuuhenkilö
Mari Järvenmäki

Osaamistavoitteet

Osaat elintarvikkeiden hyvän valmistus- ja säilytyshygienia ja sen merkityksen ruokaturvallisuudelle.
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian.
Osaat tunnistaa eri elintarvikkeita ja tunnet niiden ominaisuuksia.
Osaat ryhmitellä elintarvikkeita erilaisiin ryhmiin niiden ominaisuuksien ja erityispiirteiden perusteella.

Sisältö

Millaisia erilaisia elintarvikkeita meillä on markkinoilla? Millaisia erilaisia ominaisuuksia elintarvikkeilla on? Miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä niiden ominaisuuksien perusteella? Mitä tarkoitetaan ruokaturvallisuudella?

Mitä on hyvä elintarvikehygienia? Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elintarvikehygieniaan? Mikä vaikutus on hyvällä käsihygienialla?

Oppimateriaalit

Mikrobiologian perusteet, Elintarviketekniikka

Arviointi

Opiskelija
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
- etsii tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
- hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
- toimii tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun