Skip to main content

Food knowledge and hygiene (5 cr)

Code: EL00ER77-3002

General information


Enrollment
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Course
EL00ER77

Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 36 h 30 min.

Time Topic Location
Mon 02.09.2024 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 06.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 09.09.2024 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 17.09.2024 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 20.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 23.09.2024 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 27.09.2024 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 03.10.2024 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 04.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 07.10.2024 time 12:45 - 14:15
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 07.10.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 11.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 15.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 16.10.2024 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 16.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 28.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 30.10.2024 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 01.11.2024 time 10:00 - 11:15
(1 h 15 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 01.11.2024 time 11:30 - 12:30
(1 h 0 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 08.11.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 12.11.2024 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 22.11.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 10.12.2024 time 14:00 - 16:15
(2 h 15 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 17.12.2024 time 13:00 - 15:00
(2 h 0 min)
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat elintarvikkeiden hyvän valmistus- ja säilytyshygienia ja sen merkityksen ruokaturvallisuudelle.
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian.
Osaat tunnistaa eri elintarvikkeita ja tunnet niiden ominaisuuksia.
Osaat ryhmitellä elintarvikkeita erilaisiin ryhmiin niiden ominaisuuksien ja erityispiirteiden perusteella.

Content

Millaisia erilaisia elintarvikkeita meillä on markkinoilla? Millaisia erilaisia ominaisuuksia elintarvikkeilla on? Miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä niiden ominaisuuksien perusteella? Mitä tarkoitetaan ruokaturvallisuudella?

Mitä on hyvä elintarvikehygienia? Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elintarvikehygieniaan? Mikä vaikutus on hyvällä käsihygienialla?

Evaluation

Opiskelija
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
- etsii tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
- hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
- toimii tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali
Hygieniaopas: Elintarvikehygienian perusteet. Ympäristökustannus Oy

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä: Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja. Itsenäiset suoritustavat

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja/muuta työelämäyhteistyötä

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.

Student workload

135 h, josta lähituntien lisäksi opiskelijan pitää varata riittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun ja oppimistehtävien tekemiseen.

Course part description

Elintarviketuntemus -osassa tutustut erilaisiin elintarvikeryhmiin (mm. kasvikset, viljat, liha, kalat, maito, rasvat, sokerit) ja elintarvikevalmisteisiin. Lisäksi tulevat tutuksi erilaiset kulutukseen vaikuttavat trendit kuten esim. lähiruoka, luomu, vegaanisuus.

Elintarvikehygienia -osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu. Elintarvikehygieniassa tutustut erilaisiin käytäntöihin, joilla voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta. Keinoina voi olla esim. tilojen oikea sijoittelu ja pintamateriaalit, tilojen ja välineiden hyvä kunto ja puhtaus, hyvä työskentelyhygienia ja elintarvikkeiden lämpötilahallita.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.

Go back to top of page