Food knowledge and hygiene (5 cr)
Code: EL00ER77-3002
General information
- Enrollment
-
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 36 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 02.09.2024 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 06.09.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 09.09.2024 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 17.09.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 20.09.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 23.09.2024 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 27.09.2024 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 03.10.2024 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 04.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 07.10.2024 time 12:45 - 14:15 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 07.10.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 11.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 15.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 16.10.2024 time 08:15 - 09:45 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 16.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 28.10.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 30.10.2024 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 01.11.2024 time 10:00 - 11:15 (1 h 15 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 01.11.2024 time 11:30 - 12:30 (1 h 0 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 08.11.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 12.11.2024 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 22.11.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 10.12.2024 time 14:00 - 16:15 (2 h 15 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 17.12.2024 time 13:00 - 15:00 (2 h 0 min) |
Elintarviketuntemus ja -hygienia EL00ER77-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
Osaat elintarvikkeiden hyvän valmistus- ja säilytyshygienia ja sen merkityksen ruokaturvallisuudelle.
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian.
Osaat tunnistaa eri elintarvikkeita ja tunnet niiden ominaisuuksia.
Osaat ryhmitellä elintarvikkeita erilaisiin ryhmiin niiden ominaisuuksien ja erityispiirteiden perusteella.
Content
Millaisia erilaisia elintarvikkeita meillä on markkinoilla? Millaisia erilaisia ominaisuuksia elintarvikkeilla on? Miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä niiden ominaisuuksien perusteella? Mitä tarkoitetaan ruokaturvallisuudella?
Mitä on hyvä elintarvikehygienia? Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elintarvikehygieniaan? Mikä vaikutus on hyvällä käsihygienialla?
Evaluation
Opiskelija
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
- etsii tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
- hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
- toimii tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali
Hygieniaopas: Elintarvikehygienian perusteet. Ympäristökustannus Oy
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä: Työjärjestyksen mukaiset tunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja. Itsenäiset suoritustavat
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan vierailuja/muuta työelämäyhteistyötä
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.
Student workload
135 h, josta lähituntien lisäksi opiskelijan pitää varata riittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun ja oppimistehtävien tekemiseen.
Course part description
Elintarviketuntemus -osassa tutustut erilaisiin elintarvikeryhmiin (mm. kasvikset, viljat, liha, kalat, maito, rasvat, sokerit) ja elintarvikevalmisteisiin. Lisäksi tulevat tutuksi erilaiset kulutukseen vaikuttavat trendit kuten esim. lähiruoka, luomu, vegaanisuus.
Elintarvikehygienia -osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu. Elintarvikehygieniassa tutustut erilaisiin käytäntöihin, joilla voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta. Keinoina voi olla esim. tilojen oikea sijoittelu ja pintamateriaalit, tilojen ja välineiden hyvä kunto ja puhtaus, hyvä työskentelyhygienia ja elintarvikkeiden lämpötilahallita.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.