Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikelainsäädännön perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: EL00ER81

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.

Sisältö

Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?

Arviointi

Opiskelija
- osaa kuvata erilaiset lait, asetukset ja ohjeet sekä määritellä niiden oikeudellista asemaa
- osaa etsiä ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen
- osaa lukea lakitekstejä ja ymmärtää lakitekstin rakennetta
- osaa tulkita ja soveltaa lakitekstiä sekä viranomaisohjeita

Siirry alkuun