Skip to main content

Food chemistryLaajuus (5 cr)

Course unit code: EL00ER83

General information


Credits
5 cr

Objective

Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Content

Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.

Evaluation

Opiskelija
- osaa nimetä erilaisia analyysimenetelmiä joilla elintarvikkeiden ominaisuuksia voidaan tutkia ja määritellä
- osaa perustella analyysimentelmän valinnan tutkittavan ominaisuuden perusteella
- osaa arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä
- osaa raportoida käytetyn analytiikan ja saadun tuloksen

Go back to top of page