Siirry suoraan sisältöön

Omavalvonta ja laadunhallintaLaajuus (5 op)

Tunnus: EL00FB49

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt omavalvontaan koskevaan lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.
Osaat elintarvikenäytteenoton.
Tunnet elintarvikealan keskeisimmät laatujärjestelmät

Sisältö

Miksi omavalvonta on olemassa?
Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?
Mitkä ovat elintarvikealan keskeisimmät laatujärjestelmät ja mitä ne sisältävät?
Miten otetaan edustava elintarvikenäyte?