Siirry suoraan sisältöön

Talous- ja prosessivesiLaajuus (5 op)

Tunnus: EL00FB57

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät mitä tarkoitetaan talousvedellä, miten sitä valmistetaan ja millaisia laatuvaatimuksia sille on lainsäädännössä.
Tiedät mitä tarkoitetaan prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa ja elintarvikkeiden käsittelyssä.
Osaat ottaa mikrobiologisen vesinäytteen talous- ja prosessivedestä.
Ymmärrät mikä ero on talousvedellä ja prosessivedellä elintarvikevalmistuksessa.

Sisältö

Miten ja mistä talousvettä saadaan?
Millaista on hyvä talousvesi?
Mikä merkitys vedellä on elintarvikkeiden käsittelyssä ja valmistuksen eri vaiheissa?
Mitä on prosessivesi?
Miten prosessivettä ja sen laatua voidaan määritellä ja mitata?