Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaariLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: THB0FR94
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- englanti
- Korkeakoulu
- Peppi
Osaamistavoitteet
Tiedät matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaaren vaiheet ja tyypilliset piirteet.
Tiedät, miten arvioida, missä elinkaaren vaiheessa yritys, toimiala, suhdanne ovat.
Tiedät matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen eri elinkaaren vaiheisiin liittyvät haasteet ja mahdollisuudet.
Osaat toimia vastuullisesti yrityksen elinkaaren eri vaiheissa.
Tiedät, miten yrityksen elinkaaren vaiheisiin voi vaikuttaa innovaatioiden, uusien ajatusten ja ihmisten avulla.
Sisältö
Mitkä ovat yrityksen elinkaaren vaiheet ja tyypilliset piirteet?
Miten voit arvioida, missä elinkaaren vaiheessa yritys, toimiala, suhdanne ovat?
Mitkä ovat yrityksen eri elinkaaren vaiheisiin liittyvät haasteet ja mahdollisuudet?
Miten käynnistät yritystoiminnan, kasvatat yritystä kannattavasti, laajennat yritystoimintaa tai toteutat yrityksen omistajavaihdoksen?
Miten voit vaikuttaa yrityksen elinkaaren vaiheeseen innovaatioiden, uusien ajatusten ja ihmisten avulla?
Arviointi
Opiskelija osaa
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti.
työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
edistää tiimin tavoitteellista toimintaa.
soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa