Siirry suoraan sisältöön

Matkailu-ja ravitsemisalan liiketoiminta: THB26SM

Opetussuunitelman tunnus: THBMI26SM

Tutkintonimike
restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2026
Opetuskieli
englanti

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2026-2027 2027-2028 2028-2029 2029-2030 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 Kevät 2029 Syksy 2029 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027 1. / 2027 2. / 2028 3. / 2028 1. / 2028 2. / 2029 3. / 2029 1. / 2029
THBMI26SM-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

210
THBMI26SM-1009
Yhteiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
XY00EX56 Opinto- ja työelämävalmiudet 5
XY00EX57 Digitaidot 5
XY00EX59 Viestintätaidot 5
VV00EY59 Suomi 1 5
XY00EX60 Ammattiruotsi 5
VV00EY60 Suomi 2 5
XY00EY58 Englannin viestintätaidot 5
XY00EX61 Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
THBMI26SM-1010
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus

(Valitaan kaikki )

25
THB0FR88 Matkailu- ja ravitsemisala toimialana ja alan tulevaisuus 5
THB0FR89 Kestävyys matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MR00FD71 Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen 5
THB0FR90 Digitaalisuus toimialalla 5
THB0FR91 Suomalainen kulttuuri 5
THBMI26SM-1011
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD73 Asiakaslähtöinen tuotteistaminen 5
MR00FD74 Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD76 Tapahtumien suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD75 Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus 5
THB0FR92 Matkanjärjestäjätoiminta 5
THBMI26SM-1012
Matkailu- ja ravitsemisalan yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

40
THB0FR93 Vastuullinen yrittäjyys 5
THB0FR94 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaari 5
THB0FR95 Yrityksen talous, rahoitus ja riskien hallinta 5
MR00FD82 Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla 5
THB0FR96 Brändin rakentaminen 5
THB0FR97 Markkinointi 5
THB0FR98 Myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö 5
THB0FR99 Henkilöstöjohtaminen 5
THBMI26SM-1013
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MR00FD87 Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
THB0FS77 Asiantuntijana tai yrittäjänä matkailu-ja ravitsemisalalla-harjoittelu 15
THBMI26SM-1014
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
OP00AA43 Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu 5
OP00AA44 Opinnäytetyön toteutus 5
OP00AA45 Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely 5
THBMI26SM-1015
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
THBMI26SM-1016
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
THBMI26SM-1017
Muut vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
Yhteensä 210 69.5 82 11 5 32 37.5 39 43 6 5 5 32 33.8 3.8 39 35.5 7.5 6 5 0 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
THBMI26SM-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

210
THBMI26SM-1009
Yhteiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
XY00EX56 Opinto- ja työelämävalmiudet 5
XY00EX57 Digitaidot 5
XY00EX59 Viestintätaidot 5
VV00EY59 Suomi 1 5
XY00EX60 Ammattiruotsi 5
VV00EY60 Suomi 2 5
XY00EY58 Englannin viestintätaidot 5
XY00EX61 Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
THBMI26SM-1010
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus

(Valitaan kaikki )

25
THB0FR88 Matkailu- ja ravitsemisala toimialana ja alan tulevaisuus 5
THB0FR89 Kestävyys matkailu- ja ravitsemisalalla 5
MR00FD71 Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen 5
THB0FR90 Digitaalisuus toimialalla 5
THB0FR91 Suomalainen kulttuuri 5
THBMI26SM-1011
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

25
MR00FD73 Asiakaslähtöinen tuotteistaminen 5
MR00FD74 Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD76 Tapahtumien suunnittelu ja toteutus 5
MR00FD75 Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus 5
THB0FR92 Matkanjärjestäjätoiminta 5
THBMI26SM-1012
Matkailu- ja ravitsemisalan yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

40
THB0FR93 Vastuullinen yrittäjyys 5
THB0FR94 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaari 5
THB0FR95 Yrityksen talous, rahoitus ja riskien hallinta 5
MR00FD82 Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla 5
THB0FR96 Brändin rakentaminen 5
THB0FR97 Markkinointi 5
THB0FR98 Myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö 5
THB0FR99 Henkilöstöjohtaminen 5
THBMI26SM-1013
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MR00FD87 Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu 15
THB0FS77 Asiantuntijana tai yrittäjänä matkailu-ja ravitsemisalalla-harjoittelu 15
THBMI26SM-1014
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
OP00AA43 Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu 5
OP00AA44 Opinnäytetyön toteutus 5
OP00AA45 Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely 5
THBMI26SM-1015
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 45 )

45
THBMI26SM-1016
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
THBMI26SM-1017
Muut vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
Siirry alkuun