Matkailu-ja ravitsemisalan liiketoiminta: THB26SM
Opetussuunitelman tunnus: THBMI26SM
- Tutkintonimike
- restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2026
- Opetuskieli
- englanti
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2026-2027 | 2027-2028 | 2028-2029 | 2029-2030 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | Kevät 2028 | Syksy 2028 | Kevät 2029 | Syksy 2029 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 3. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2028 | 3. / 2028 | 1. / 2028 | 2. / 2029 | 3. / 2029 | 1. / 2029 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
THBMI26SM-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
210 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1009 |
Yhteiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||||||||||||||
XY00EX56 | Opinto- ja työelämävalmiudet | 5 | |||||||||||||||||||||
XY00EX57 | Digitaidot | 5 | |||||||||||||||||||||
XY00EX59 | Viestintätaidot | 5 | |||||||||||||||||||||
VV00EY59 | Suomi 1 | 5 | |||||||||||||||||||||
XY00EX60 | Ammattiruotsi | 5 | |||||||||||||||||||||
VV00EY60 | Suomi 2 | 5 | |||||||||||||||||||||
XY00EY58 | Englannin viestintätaidot | 5 | |||||||||||||||||||||
XY00EX61 | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1010 |
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus
(Valitaan kaikki ) |
25 | |||||||||||||||||||||
THB0FR88 | Matkailu- ja ravitsemisala toimialana ja alan tulevaisuus | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR89 | Kestävyys matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 | |||||||||||||||||||||
MR00FD71 | Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR90 | Digitaalisuus toimialalla | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR91 | Suomalainen kulttuuri | 5 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1011 |
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
25 | |||||||||||||||||||||
MR00FD73 | Asiakaslähtöinen tuotteistaminen | 5 | |||||||||||||||||||||
MR00FD74 | Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus | 5 | |||||||||||||||||||||
MR00FD76 | Tapahtumien suunnittelu ja toteutus | 5 | |||||||||||||||||||||
MR00FD75 | Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR92 | Matkanjärjestäjätoiminta | 5 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1012 |
Matkailu- ja ravitsemisalan yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
40 | |||||||||||||||||||||
THB0FR93 | Vastuullinen yrittäjyys | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR94 | Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaari | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR95 | Yrityksen talous, rahoitus ja riskien hallinta | 5 | |||||||||||||||||||||
MR00FD82 | Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR96 | Brändin rakentaminen | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR97 | Markkinointi | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR98 | Myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö | 5 | |||||||||||||||||||||
THB0FR99 | Henkilöstöjohtaminen | 5 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1013 |
Harjoittelu
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||
MR00FD87 | Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu | 15 | |||||||||||||||||||||
THB0FS77 | Asiantuntijana tai yrittäjänä matkailu-ja ravitsemisalalla-harjoittelu | 15 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1014 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||
OP00AA43 | Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu | 5 | |||||||||||||||||||||
OP00AA44 | Opinnäytetyön toteutus | 5 | |||||||||||||||||||||
OP00AA45 | Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely | 5 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1015 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 45) |
45 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1016 |
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | |||||||||||||||||||||
THBMI26SM-1017 |
Muut vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 69.5 | 82 | 11 | 5 | 32 | 37.5 | 39 | 43 | 6 | 5 | 5 | 32 | 33.8 | 3.8 | 39 | 35.5 | 7.5 | 6 | 5 | 0 | 5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
THBMI26SM-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
210 |
THBMI26SM-1009 |
Yhteiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
XY00EX56 | Opinto- ja työelämävalmiudet | 5 |
XY00EX57 | Digitaidot | 5 |
XY00EX59 | Viestintätaidot | 5 |
VV00EY59 | Suomi 1 | 5 |
XY00EX60 | Ammattiruotsi | 5 |
VV00EY60 | Suomi 2 | 5 |
XY00EY58 | Englannin viestintätaidot | 5 |
XY00EX61 | Tutkimus- ja kehittämisosaaminen | 5 |
THBMI26SM-1010 |
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt ja alan tulevaisuus
(Valitaan kaikki ) |
25 |
THB0FR88 | Matkailu- ja ravitsemisala toimialana ja alan tulevaisuus | 5 |
THB0FR89 | Kestävyys matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 |
MR00FD71 | Asiakasymmärrys ja palvelukulttuuriosaaminen | 5 |
THB0FR90 | Digitaalisuus toimialalla | 5 |
THB0FR91 | Suomalainen kulttuuri | 5 |
THBMI26SM-1011 |
Matkailu- ja ruokapalveluosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
25 |
MR00FD73 | Asiakaslähtöinen tuotteistaminen | 5 |
MR00FD74 | Ruokapalveluiden suunnittelu ja toteutus | 5 |
MR00FD76 | Tapahtumien suunnittelu ja toteutus | 5 |
MR00FD75 | Majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelu ja toteutus | 5 |
THB0FR92 | Matkanjärjestäjätoiminta | 5 |
THBMI26SM-1012 |
Matkailu- ja ravitsemisalan yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
40 |
THB0FR93 | Vastuullinen yrittäjyys | 5 |
THB0FR94 | Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen elinkaari | 5 |
THB0FR95 | Yrityksen talous, rahoitus ja riskien hallinta | 5 |
MR00FD82 | Kannattavuuden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 |
THB0FR96 | Brändin rakentaminen | 5 |
THB0FR97 | Markkinointi | 5 |
THB0FR98 | Myyntiosaaminen ja verkostoyhteistyö | 5 |
THB0FR99 | Henkilöstöjohtaminen | 5 |
THBMI26SM-1013 |
Harjoittelu
(Valitaan kaikki ) |
30 |
MR00FD87 | Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu | 15 |
THB0FS77 | Asiantuntijana tai yrittäjänä matkailu-ja ravitsemisalalla-harjoittelu | 15 |
THBMI26SM-1014 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki ) |
15 |
OP00AA43 | Opinnäytetyön ideointi ja suunnittelu | 5 |
OP00AA44 | Opinnäytetyön toteutus | 5 |
OP00AA45 | Opinnäytetyön raportointi, arviointi ja esittely | 5 |
THBMI26SM-1015 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 45 ) |
45 |
THBMI26SM-1016 |
Ammatilliset vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
THBMI26SM-1017 |
Muut vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |