Yrityksen talous, rahoitus ja riskien hallintaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: THB0FR95
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- englanti
- Korkeakoulu
- Peppi
Osaamistavoitteet
Tiedät matkailu- ja ravitsemisalan yritystoiminnan rahoitusvaihtoehtoja ja rahoitukseen liittyviä erilaisia riskejä ja keinoja niiden hallintaan.
Tiedät, miten laaditaan yrityksen lyhyen ja pitkä aikavälin rahoitussuunnitelma, rahoituslaskelma sekä kannattavuuslaskelma ja mistä saat apua rahoitussuunnitteluun.
Osoitat perehtyneisyyttä matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen talouden käsitteisiin ulkoisen laskentatoimen näkökulmasta.
Olet selvillä, miten kirjataan perusliiketapahtumat kirjanpitoon ja tilinpäätökseen.
Osaat analysoida ja tulkita matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen taloutta ja tunnuslukuja tilinpäätösraporttien pohjalta.
Tiedät perusperiaatteet arvonlisäverotuksesta
Sisältö
Millaisia rahoitusvaihtoehtoja matkailu- ja ravitsemisalan yritystoimintaan on ja millaisia riskejä niihin liittyy ja mitä keinoja on olemassa riskien hallintaan?
Miten laaditaan yrityksen lyhyen ja pitkä aikavälin rahoitussuunnitelma, rahoituslaskelma sekä kannattavuuslaskelma ja mistä saat apua rahoitussuunnitteluun?
Mikä on ulkoisen laskentatoimen rooli matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen toiminnassa?
Millainen on ulkoisen laskentatoimen prosessi pk-yrityksissä liiketapahtumien kirjaamisesta tilinpäätöksen analysointiin?
Miten tulkitset ulkoisen laskentatoimen tuottamia talouden tunnuslukuja?
Mitä ovat arvonlisäverotuksen perusperiaatteet?
Miten arvonlisäverotus huomioidaan kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä?
Arviointi
Opiskelija osaa
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti.
työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
edistää tiimin tavoitteellista toimintaa.
soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.