Skip to main content

Methods for promoting sustainable way of lifeLaajuus (5 cr)

Code: AV00ES26

Credits

5 op

Teaching language

  • Finnish

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Timing

21.01.2025 - 31.12.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Open University of Applied Sciences
Teachers
  • Hanna Ukkola
  • Eeva Koljonen
Teacher in charge

Eeva Koljonen

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Opiskelumateriaali

Sähköinen materiaali on saatavilla Learn oppimisalustalla.Opintojaksolla ei ole ryhmätehtäviä eikä pakollisia aikataulutettuja luentoja. Luennot ovat tallenteina alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan nonstop-periaatteella ja kokonaan verkko-opintoina Xamkin Learn alustalla. Opintojakson sisältöön tutustumisen jälkeen opiskelija laatii itselleen tavoitteet ja aikataulun opintojaksolle. Opintoja on mahdollista tehdä ajasta ja paikasta riippumatta omaan tahtiin ja itsenäisesti työskennellen. Opintojakson suorittamiseen on hyvä varata 2-3 kk aikaa.

Opintojaksolla on keskustelualueita, joilla pääsee vaihtamaan mielipiteitä ja ajatuksia toisten opiskelijoiden kanssa. Osa tehtävistä on vertaisarvioitavia. Oppimistehtävien painotuksia voi valita oman mielenkiinnon mukaan.Opintojakson soveltavan case-tehtävän voi halutessaan tehdä pari- tai pienryhmätyönä ja kytkeä omaan työhön/ työpaikkaan.

Opintojaksolla on tallennettuja luentoja, jotka voi kuunnella oman aikataulun mukaan. Opintojaksolla ei ole aikaan ja paikkaan sidottuja luentoja eikä pakollisia ryhmätöitä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtäviä voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen. Tentit voi suorittaa oman aikataulun mukaan ja ne voi tarvittaessa uusia.

Opiskelijan työmäärä

Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä, tämän opintojakson työmäärä on 5 op x 27 h eli 135 tuntia, joka koostuu verkkoluennoista, materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä.Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.

Toteutuksen osien kuvaus

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Ruoka, ruokakasvatus ja kestävä hyvinvointi 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Further information

Tämä opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen tarjontaan.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle toteutukselle,

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi koostuu harjoitustehtävien vertaispalauteesta, tenttien ja testien arvosanoista 1-5. Tentit voi tutkintosäännön mukaan uusia kaksi kertaa.
Kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien ja tenttien perusteella ja tarkemmat kriteerit julkaistaan Learn alustalla.

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Timing

16.01.2024 - 31.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Open University of Applied Sciences
Teachers
  • Hanna Ukkola
  • Eeva Koljonen
Teacher in charge

Eeva Koljonen

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Opiskelumateriaali

Sähköinen materiaali Learn oppimisalustalla.Opintojaksolla ei ole ryhmätehtäviä eikä pakollisia aikataulutettuja luentoja. Luennot ovat tallenteina alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Ruoka ja kestävä hyvinvointi
Ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtäviä voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Aikataulut ilmoitetaan opintojaksoalustalla.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Ruoka, ruokakasvatus ja kestävä hyvinvointi 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Further information

Tämä opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen Kestävän hyvinvoinnin osaaja -koulutuskokonaisuuteen.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksoille.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Harjoitustehtävien vertaipalaute, tenttien ja testien arvosanat 1-5
Kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien ja tenttien perusteella .

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Timing

03.04.2023 - 31.08.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 100

Degree programmes
  • Avoin ammattikorkeakoulu, osaajakoulutus
Teachers
  • Hanna Ukkola
  • Eeva Koljonen
Teacher in charge

Eeva Koljonen

Groups
  • AVKEHYOS23
    Avoion AMK: Kestävän hyvinvoinnin osaaja

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Opiskelumateriaali

Sähköinen materiaali Learn oppimisalustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Ruoka ja kestävä hyvinvointi
Ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtäviä voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Aikataulut ilmoitetaan opintojaksoalustalla.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Ruoka-, ruokakasvatus ja kestävä hyvinvointi 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Further information

Tämä opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen Kestävän hyvinvoinnin osaaja -koulutuskokonaisuuteen.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksoille.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Harjoitustehtävien vertaipalaute, tenttien ja testien arvosanat 1-5
Kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien ja tenttien perusteella .

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.