Elintarvikeosaamisen perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: YT00AF57
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Oppimateriaalit
Elintarviketurvallisuus, Elintarvikevalvonta, Elintarviketeknologia
Arviointi
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa