Elinvoimaa kasviksistaLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: AV00CU89
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tavoitteena on oppia arvioimaan, kuinka kasviperäisillä raaka-aineilla voidaan vähentää eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä, pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa hyvinvointia. Tavoitteena on oppia täysipainoisen kasvisruokavalion koostamisen periaatteita ja oppia valmistamaan terveellistä ja maukasta ruokaa käyttäen perinteisten kasvisraaka-aineiden lisäksi uusia lihaa ja eläinkunnan tuotteita korvaavia valmisteita.
Sisältö
Opiskellaan, kuinka kasviperäisillä raaka-aineilla voidaan pienentää eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä ja pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa hyvinvointia. Perehdytään täysipainoisen kasvisruokavalion koostamiseen. Valmistetaan kasvisruokia ja leivonnaisia käyttäen monipuolisesti kasvikunnan raaka-aineita ja erityisesti uusia markkinoille tulleita elintarvikkeita. Valmistettuja alku-, pää- ja jälkiruokia ja leivonnaisia maistellaan ja arvioidaan yhdessä.