Siirry suoraan sisältöön

Elinvoimaa kasviksistaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: AV00CU89

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on oppia arvioimaan, kuinka kasviperäisillä raaka-aineilla voidaan vähentää eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä, pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa hyvinvointia. Tavoitteena on oppia täysipainoisen kasvisruokavalion koostamisen periaatteita ja oppia valmistamaan terveellistä ja maukasta ruokaa käyttäen perinteisten kasvisraaka-aineiden lisäksi uusia lihaa ja eläinkunnan tuotteita korvaavia valmisteita.

Sisältö

Opiskellaan, kuinka kasviperäisillä raaka-aineilla voidaan pienentää eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä ja pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa hyvinvointia. Perehdytään täysipainoisen kasvisruokavalion koostamiseen. Valmistetaan kasvisruokia ja leivonnaisia käyttäen monipuolisesti kasvikunnan raaka-aineita ja erityisesti uusia markkinoille tulleita elintarvikkeita. Valmistettuja alku-, pää- ja jälkiruokia ja leivonnaisia maistellaan ja arvioidaan yhdessä.

Siirry alkuun