Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi ja kesän asiakaspalveluun valmistautuminenLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: AV00DP51

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn periaatteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston Hygieniaosaamistestin suorittamiseen ja omaksut asiakaslähtöisen palvelukäyttäytymisen periaatteet.

Sisältö

Hygieniaosaamisen osuus:
Perehdyt Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Asiakaspalvelun osuus:
Palvelutapahtuman vaiheet, ulkoinen ja sisäinen asiakkuus, asiakkaan kohtaaminen ja erilaiset asiakkaat.

Arviointi

Hyväksytysti suoritettu hygieniaosaamistesti.

Edeltävä osaaminen

ei ole

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hygieniaosaamistestin läpäisee 34 / 40 pisteellä.

Siirry alkuun