Hygieniapassi ja kesän asiakaspalveluun valmistautuminenLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: AV00DP51
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn periaatteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston Hygieniaosaamistestin suorittamiseen ja omaksut asiakaslähtöisen palvelukäyttäytymisen periaatteet.
Sisältö
Hygieniaosaamisen osuus:
Perehdyt Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Asiakaspalvelun osuus:
Palvelutapahtuman vaiheet, ulkoinen ja sisäinen asiakkuus, asiakkaan kohtaaminen ja erilaiset asiakkaat.
Arviointi
Hyväksytysti suoritettu hygieniaosaamistesti.
Edeltävä osaaminen
ei ole
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hygieniaosaamistestin läpäisee 34 / 40 pisteellä.