Siirry suoraan sisältöön

Erityisruokavalioasiakas asiakkaanaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: AV00EL53

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Peppi

Osaamistavoitteet

Tavoitteen on oppia suunnittelemaan, toteuttamaan ja palvelemaan erityisruokavalioasiakkaan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri asiakaskohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset ja ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttö täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi ruokavalioiden toteuttamista asiakasturvallisesti ja viestintää.

Sisältö

Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi)
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Food Map)
Asiakasviestintä ja turvallisuus

Arviointi

• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä.
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen arvioitava case-tehtävä
• Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien perusteella.

Edeltävä osaaminen

Perustietämys ravitsemuksesta.

Siirry alkuun