How to serve special diet customerLaajuus (5 cr)
Course unit code: AV00EL53
General information
- Credits
- 5 cr
- Institution
- Peppi
Objective
Tavoitteen on oppia suunnittelemaan, toteuttamaan ja palvelemaan erityisruokavalioasiakkaan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri asiakaskohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset ja ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttö täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi ruokavalioiden toteuttamista asiakasturvallisesti ja viestintää.
Content
Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi)
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Food Map)
Asiakasviestintä ja turvallisuus
Evaluation
• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä.
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen arvioitava case-tehtävä
• Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien perusteella.
Qualifications
Perustietämys ravitsemuksesta.