Siirry suoraan sisältöön

Kasvisten käsittely ja -prosessointiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: EL00ER93

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat käsitellä erilaisia kasviksia huomioiden prosessien vaatimukset.
Osaat eri tavoin käsiteltyjen kasvisten mikrobiologisia vaatimuksia ja keinoja mikrobiologisten elintarviketurvallisuuteen vaikuttavien muutosten säätelyyn.
Osaat erilaisia prosessointitapoja kasviksille.

Sisältö

Miten erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää elintarvikkeiden raaka-aineina?
Mitkä tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun?
Mitä vaikutuksia erilaisia käsittelyillä on mikrobiologiseen turvallisuuteen ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan säilyttää?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan prosessoida?

Arviointi

Opiskelija
- osaa mitkä ja miten erilaiset tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun ja turvallisuuteen
- osaa kuvata erilaisia prosesseja ja niiden vaatimia esikäsittelyjä kasviksille
- osaa kasvisten erilaiset säilytysmenetelmät

Siirry alkuun