Skip to main content

Psychological safety at workLaajuus (5 cr)

Course unit code: AV00FK24

General information


Credits
5 cr
Institution
Peppi

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää, mitä psykologinen turvallisuus työyhteisössä tarkoittaa ja miten ilmenee
• tunnistaa työyhteisössä psykologista turvallisuutta vahvistavia keinoja
• tunnistaa psykologisen turvallisuuden vaikutuksen henkilöstötuottavuuteen
• ymmärtää psykologisen turvallisuuden merkityksen johtamisessa ja muutostilanteissa
• osaa soveltaa psykologisen turvallisuuden käsitettä ajankohtaisissa teemoissa: mm. DEI-näkökulmat, monimuotoisuus työelämässä, etätyöt, digitalisaatio

Content

Opintojaksolla perehdyt psykologisen turvallisuuden käsitteeseen työelämässä. Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan jaettua kokemusta siitä, että työpaikalla voi olla oma itsensä ja ottaa riskejä. Psykologisesti turvallisessa yhteisössä voi työyhteisön jokainen jäsen kysyä askarruttavista asioista, kertoa ideoistaan ja virheistään sekä pyytää apua luottaen siihen, ettei siitä aiheudu hänelle kielteisiä seurauksia.

Psykologisesti turvallinen työyhteisö edistää työhyvinvointia ja tukee tuloksellisen työn tekemistä. Vaikka työyhteisön johdolla on merkittävä rooli psykologisen turvallisuuden luomisessa ja ylläpitämisessä, myös jokainen työyhteisön jäsen voi vaikuttaa asenteellaan, käyttäytymisellään ja toimintatavoillaan työyhteisön ilmapiiriin. Opintojaksolla käsitelläänkin psykologista turvallisuutta ja sen ulottuvuuksia juuri tällaisen käytännön soveltamisen näkökulmasta. Osallistujat soveltavat opintojakson aiheita ja tutkittua tietoa oman arkensa, kokemuksiensa ja työnsä kysymyksissä. Koulutus sopii kaikille aihepiiristä kiinnostuneille, kuten esihenkilöille, HR-ammattilaisille ja tiimityötä tekeville.

Go back to top of page