Skip to main content

Hygiene passportLaajuus (2 cr)

Course unit code: AV00FQ88

General information


Credits
2 cr
Teaching language
Finnish

Objective

Tiedät elintarvikkeiden hygieeniseen käsittelyyn liittyvät riskit ja työskentelyn periaatteet elintarvikehuoneistossa. Tunnet elintarvikehygieeniseen osaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Suoritat Ruokaviraston hygieniapassitestin.

Content

Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (10/2024) määritellään elintarvikehygienian osa-alueet, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta)
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Qualifications

ei ole

Assessment criteria, approved/failed

Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.

Evaluation

Hygieniapassitesti: hyväksytty/ hylätty. Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.

Go back to top of page