Hygiene passportLaajuus (2 cr)
Course unit code: AV00FQ88
General information
- Credits
- 2 cr
- Teaching language
- Finnish
Objective
Tiedät elintarvikkeiden hygieeniseen käsittelyyn liittyvät riskit ja työskentelyn periaatteet elintarvikehuoneistossa. Tunnet elintarvikehygieeniseen osaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Suoritat Ruokaviraston hygieniapassitestin.
Content
Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (10/2024) määritellään elintarvikehygienian osa-alueet, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta)
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Qualifications
ei ole
Assessment criteria, approved/failed
Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.
Evaluation
Hygieniapassitesti: hyväksytty/ hylätty. Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.