Ruokaturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
01.08.2019 - 19.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
-
MRMI19KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.
Sisältö
Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?
Aika ja paikka
Tentti (2op), essee (1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja tentti (2 op), esitys annetusta aiheesta (parityö) (1op), omavalvontasuunnitelma (parityö) 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Tentti (2op), essee(1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!
Työhön integroitu oppimisväylä:
Tentti (2op), essee (1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tentti (2op), essee(1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen
Esitietovaatimukset
Ei edellytetä aiempaa osaamista