Ruokaturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ajoitus
10.02.2020 - 16.04.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
-
MRKT19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.
Sisältö
Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?
Aika ja paikka
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa
Opiskelumateriaali
Moodlessa
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op)
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen / kehittäminen omaan työpaikkaan (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!
Työhön integroitu oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen / kehittäminen omaan työpaikkaan (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoa opintojakson aloituksesta (AC-luennot) Moodlessa MRKT19SV / MRMI19SV -alustalla.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen
Esitietovaatimukset
Ei edellytetä aiempaa osaamista