Hygieniapassi (2 op)
Toteutuksen tunnus: AV00DO25-3012
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
28.10.2020
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Eliisa Kotro
Vastuuopettaja
Eliisa Kotro
Tavoitteet
Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn periaatteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston Hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
Sisältö
Perehdyt Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Opiskelumateriaali
Ruokaviraston sähköinen aineisto, Moodleen koottu muu materiaali.
Lisätietoja opiskelijoille
Testin voi uusia kaksi kertaa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hygieniaosaamistestin läpäisee 34 / 40 pisteellä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritettu Ruokaviraston hygieniapassitesti.
Esitietovaatimukset
ei ole