Ruoka ja ravitsemus osana hyvinvointia (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF19-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ajoitus
01.01.2020 - 31.05.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Eliisa Kotro
Vastuuopettaja
Eliisa Kotro
Ryhmät
-
MRMI19KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutuksia ja mahdollisuuksia osana hyvinvointia edistäviä ruokamatkailupalveluita. Osaat arvioida asiakkaan ravinnonsaantia hyödyntäen tietotekniikkaa. Osaat ohjata eri ikäryhmiin kuuluvia ja kuntoliikkujia heille sopivan ruoan valinnassa ja hyvän syömisen peruskysymyksissä. Osaat suunnitella, tuottaa ja arvioida erilaisia ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointimatkailutuotteita ja –palveluita.
Sisältö
Miten ruoka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin? Miten voin arvioida ihmisen ravinnonsaantia? Miten motivoin ja ohjaan ihmistä hyvään syömiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnonkasveilla on ja miten voin hyödyntää tuotteita osana matkailutuotteita? Miten suunnittelen, tuotan ja arvioin hyvinvointia tukevia ruokamatkailutuotteita ja –palveluita?
Aika ja paikka
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 2 op)
Hyvinvointimatkailutuotteen arviointi ja kehittäminen 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ravitsemukseen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti d. toimia asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa e. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Esitietovaatimukset
Edellytetään perustiedot asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja ihmisen ravitsemuksesta