Ruoka ja hyvinvointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU45-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2020 - 04.09.2020
Ajoitus
26.10.2020 - 20.12.2020
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Johanna Rapo
Vastuuopettaja
Johanna Rapo
Ryhmät
-
AVMIMR20KPOVAvoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala
Tavoitteet
Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnille.
Tunnet suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistat yleisimmät erityisruokavaliot ja osaat toimia niiden pohjalta aterioiden ja ruokalistojen suunnittelussa ja asiakaspalvelutilanteissa.
Osaat arvioida aterian ja ruokalistan terveellisyyttä hyödyntäen suosituksia ja olemassa olevia kriteeristöjä ja malleja.
Tunnet syömiseen liittyvää keskustelua ja osaat osallistua siihen ammattimaisesti.
Tunnet terveellisen suomalaisen ruoan mahdollisuudet ruoka- ja hyvinvointimatkailussa.
Sisältö
Millaisia ovat terveyttä ja hyvinvointia edistävät ruokavalinnat?
Millaisia rajoituksia sairaudet, vakaumukset ja ruokatrendit aiheuttavat ruoka-ainevalintoihin ja miten ruokavalio kulloinkin koostetaan?
Miten arvioidaan aterian ja ruokalistan ravitsemuksellista laatua?
Mitä mahdollisuuksia suomalainen ruoka antaa ruoka- ja hyvinvointimatkailulle?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen opetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Aktiivinen osallistuminen opetukseen, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 2 op)
Ruokapalveluja sisältävän hyvinvointimatkailutuotteen arviointi ja kehittäminen 2 op.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen ruokapalveluja sisältävän hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
käyttää keskeisiä oman alan malleja ja ohjelmistoja.
perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.