Skip to main content

Production and management of accommodation and facility services (5 cr)

Code: MR00AF27-3002

General information


Enrollment
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 31.05.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Kotka Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
MRKT17SM
Tourism and service business, part-time studies
Course
MR00AF27
No reservations found for realization MR00AF27-3002!

Objective

You can use professional terminology and key indicators of production and management of accommodation and facility services. You can utilise quality management systems and methods in service production and management. You can compare different alternatives when producing accommodation and facility services and choose the most appropriate one. You can organize customer-oriented and cost-effective accommodation and facility services. You can act as a professional representative in construction projects.

Content

What are the key terminology and key indicators in accommodation and facility services? How do you utilise quality management systems in production and management of accommodation and facility services? How do you compare different alternatives to organize services and choose the most appropriate one? How do you produce customer-oriented and cost-effective services? How do you take into account the professional needs and equipment in construction projects?

Course material

Opettajan materiaali Modlessa
Rautiainen M, Siiskonen M, 2015 - Hotellivaraukset - Majoitusala tutuksi
Rautiainen M, Siiskonen M, 2011 - Majoitustoiminta ja palveluosaaminen
Rautiainen M, Siiskonen M, 2010 (tai uudempi) Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus
Albanese P, 2004 tai uudempi - Revenue management
Aunola E, Heikkinen V.A - Näkökulmia vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen ja johtamiseen

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta ja AC-tunteja yhteensä n 10h.
Opintojaksolla perehdytään mm. majoitus-ja tilapalveluiden laadunhallinnan järjestelmiin ja menetelmiin, majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoihin ja kilpailuttamiseen ja revenue managementiin.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähiluentoihin ja oppimistehtävien suorittamiseen. Jokainen opiskelija tekee oppimistehtävän, joka on kytketty opintojakson teorialuentoihin, ajankohtaisiin aiheisiin, vierailuihin tai vierailijoiden luentoihin.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi työpaikkasi kanssa opinnollistamisesta opintojakson osaamistavoitteita tukevaksi. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla osaamisesi teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti tenttimällä Moodlessa tehtävän tentin. Arvosana muodostuu silloin vain tentin arvosanasta.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Timing of exams and assignments

Tehdään opettajan kanssa sovittuna aikana

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, good (3)

Students can: a) use professional terminology systematically c) produce and manage hospitality tasks. e) use the key models, methods, software and techniques of the professional field. f) promote the goal-oriented operation of your team.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija ymmärtää jonkin verran käsitteistöä
Opiskelijalla on jonkinlainen käsitys majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisesta ja johtamisesta.
Opiskelija tietää peruskäsitteet ja kohderyhmät, mutta soveltaa niitä puutteellisesti

Assessment criteria, good (3-4)

Opiskelija käyttää johdonmukaisesti majoitus- ja tilapalveluiden tuottamiseen ja johtamiseen liittyviä ammattikäsitteitä
Opiskelija ymmärtää kotimaisen majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen nykytilasta, kehityksestä, tulevaisuudennäkymistä ja osaa yhdistää ne majoitus- ja tilapalveluiden kokonaistoimintaan.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa soveltaa eri ympäristöissä majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä.
Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys kannattavasta ja laadukkaasta majoitus-ja tilapalveluiden tuottamisesta ja johtamisesta sekä sen kehittämisestä.
Opiskelija osaa soveltaa sujuvasti alan keskeisiä malleja ja menetelmiä.

Qualifications

Accommodation services or corresponding know-how

Go back to top of page