Management in nursing (5 cr)
Code: HT00DV11-3009
General information
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
14.02.2022 - 15.04.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Campus
Savonlinna Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
- Degree Programme in Emergency Care
Teachers
- Aila Pärnänen
Teacher in charge
Tarja Turtiainen
Groups
-
SHSA20KPNursing, fulltime studies
Objective
Entrepreneurship
You have the necessary skills to act as an independent entrepreneur in health care.
You master the principles of cost-effectiveness in your own duties and are able to work economically.
Management
You are able to work according to the legislation and information guidance in force.
You understand your own role in building the reputation, brand, image of an organization and creating service experiences for customers.
You can assess the quality of nursing to develop patient care and your own work.
You understand the influence of your own work on the quality of an organization.
You can work cost-effectively, taking the environment into account and according to the principles of sustainable development.
You are able to recognize the development needs and the needs for change in your own work together with the work community.
You can participate in the development, innovation and research processes as a team member.
You are able to develop and change the work according to the changes in social and health care.
You can prioritize tasks flexibly in different situations.
You can motivate the members of the work community and give and receive feedback.
You can guide both fellow students and colleagues.
You recognize your resources, are able to seek support and use the support available.
You can communicate in a professional manner.
Content
Entrepreneurship
What are the basics of business operations in health care?
What is the meaning of business operations as part of service production?
Management
How does the norm, resource and information guidance influence the organisation of services?
How do you evaluate and develop customer-oriented services? (understanding customers, timeliness of services and organizing services near customers, informing customers about the services, patient safety as part of a successful service chain and experience)
How do you evaluate, develop and follow the quality and profitability of the services in your own field in the changing environment of social and health care? (quality control, productivity, efficiency, effectiveness, project management)
How do you work as a team member and how do you guide a team during your work shift?
How do you prioritize and organize your activities? (ability to change, leading oneself and a team)
How do you promote work wellbeing in your work community? (teamwork skills, assertative communication, constructive feedback, occupational health and safety, labour legislation)
Opiskelumateriaali
Johtaminen: tenttimateriaali ja oppimistehtävissä Laaksonen, H. & Ollila, S. 2017. Lähijohtamisen perusteet terveydenhuollossa. Edita. E-kirja (opiskelijan käytettävissä Kaakkurissa), myös kirjana saatavissa.
Terveysalan yrittäjyys: Learnissa oleva opiskelumateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Johtaminen: 4 op: lähiopetus: 38 tuntia, itsenäinen opiskelu: 66 tuntia, verkkotentti 4 tuntia.
Terveysalan yrittäjyys 1 op: lähiopetus 3 tuntia, verkko-opintoja 24 tuntia.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet terveysalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä kuukautta ennen opintojakson alkua opettajiin ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hakea hyväksilukua opintojaksoa vastaavalla amk-opinnoilla joko kokonaan tai osittain. Osittaisessa hyväksiluvussa suoritat ne osa-alueet, joista ei ole hyväksilukua, joko muun ryhmän mukana tai verkko-opintoina.
TKI ja työelämäyhteistyö
Johtamiseen sisältyvän työhyvinvoinnin ja ´laadun kehittämisen työelämäyhteistyö asiantuntijavierailuina.
Yrittäjyyteen sisältyvä työelämäyhteistyö asiantuntijaluentona.
Tentit ja muut määräajat
Johtaminen 4 op verkkotentti ja kaksi uusintatenttiä Learnissa ilmoitettuina aikoina. Lisäksi oppimistehtäviä ja laadun kehittämistehtävä, joiden työstäminen ja palauttaminen Learnissa ilmoitettuina aikoina.
Terveysalan yrittäjyys 1 op sisältää oppimistehtävän alustavasta terveysalan yrityksen yrityssuunnitelman ideasta osia, jonka työstäminen ja palauttaminen Learnissa ilmoitettuna aikana.
Opiskelijan työmäärä
Kokonaisuuden työmäärä on 135 tuntia, joka jakaantuu seuraavasti:
* johtaminen 4 op lähiopetusta 38 tuntia ja itsenäistä työskentelyä 66 tuntia sekä verkkotentti 4 tuntia
* terveysalan yrittäjyys 1 op lähiopetusta 3 tuntia ja perehtyen itsenäisesti Learnissa olevaan materiaaliin ja soveltavan tehtävän työstäminen 24 tuntia
Toteutuksen osien kuvaus
JOHTAMINEN 4 op: Opintosisällöt ovat normi-, resurssi- ja informaatio-ohjaus palveluiden järjestämisessä, asiakaslähtöisten palveluiden arviointi ja kehittäminen, palvelujen laadun ja tuloksellisuuden arviointi / kehittäminen / seuranta sisältäen potilasturvallisuuden palveluketjussa ja kokemuksena, tiimin jäsenenä toimiminen ja johtaminen, priorisointi, työhyvinvoinnin edistäminen sekä mentorointi / perehdyttäminen.
TERVEYSALAN YRITTÄJYYS 1 op:
Opintosisällöt: Yritystoiminnan merkitys palvelutuotannossa, terveysalan yritystoiminnan perusteet, kustannustietoisuus sairaanhoitajan tehtäväalueella, taloudellinen työskentely. Opintosisällöt opiskelija opiskelee itsenäisesti Learnin materiaalinen avulla ja laatimalla oppimistehtävän pienryhmässä.
Further information
Opettaja Päivi Lifflander, paivi.lifflander(at)xamk.fi
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi sairaanhoitajaopiskelijan osaamistavoitteiden mukainen taso 3.
Johtaminen 4 op: Oppimistehtävät ja tentti. Oppimistehtävät ja kehittämistehtävä arvioidaan hyväksytty / täydennettävää / hylätty. Tentissä numeraalinen arviointi 1-5.
Terveysalan yrittäjyys 1 op: Oppimistehtävä arvioidaan hyväksytty / täydennettävää / hylätty. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 75 % oikein.