Study and career planning (5 cr)
Code: KY00DS63-3224
General information
Enrollment
22.08.2022 - 28.08.2022
Timing
03.08.2022 - 31.07.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI22SPTourism and Service Business, full-time studies
- 10.04.2024 11:00 - 11:45, Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3224: Syksyn -24 opinnoille ilmoittautumien
Objective
You act responsibly as a student and a member of the university community.
You are able to set learning objectives, plan your study and career path, follow your progress in studies and assess your learning.
You are able to improve your working life competencies.
You know how to act according to the ethical principles of your field.
You are able to promote your skills and competencies.
Content
What is Xamk like as a study community and learning environment?
How do you create a personal study and career plan?
How do you identify your skills and competences?
How do you improve your general competences?
What are your profession and line of work like?
What ethical principles are relevant to your field?
How do you promote your competences and strengthen your skills with respect to applying for jobs?
How do you enhance continuous learning?
Yksilölliset oppimisväylät
Opinto-ja urasuunnittelu opintojakso alkaa lähipäivillä.
Opintojaksoon kuuluu erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä hops-keskusteluja
Tarkemmat tehtävät esitellään opintojakson alussa.
Opintojakson aiheita ovat
1. Orientaatio ammattikorkeakouluopintoihin, opiskelutaidot ja sähköinen työympäristö
Millainen Xamk on opiskeluympäristönä? Miten verkossa opiskellaan?
2. Opinto- ja urasuunnittelu
Millainen on henkilökohtainen ura- ja opiskelusuunnitelmasi?
Millainen olet oppijana ja miten kehität opiskelutaitojasi?
3. Työelämätaidot, tunnistaminen ja kehittäminen
Ammatilliset vahvuudet ja työllistymisvalmiudet ja verkostoituminen
4. Omaan alaan tutustuminen, eettisyys ja ammatillinen etiikka
Missä työtehtävissä ja työpaikoissa restonomit työskentelevät ja millaista osaamista alalla tarvitaan?
Millaisia ovat ammattialasi kansallinen ja kansainvälinen toimintaympäristö, toimintatavat ja työelämän pelisäännöt?
Millaiset ovat ammattialasi eettiset periaatteet ja miten sovellat niitä työssäsi?
5.Oman osaamisen tunnistaminen, markkinointi ja brändäys, työnhakutaidot
Miten haet työpaikkaa?
Millaisia erilaisia oman alan jatko-opiskelumahdollisuuksia on?
Evaluation scale
Approved/Failed