Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen ja ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00EQ19-3004

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2023 - 31.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu, polkuopiskelijat
Opettajat
Sari Virkki
Vastuuopettaja
Sari Virkki
Ryhmät
AVKTLHSH22SPOM
Avoin amk, polkuopinnot, Kotka, lähihoitajasta sairaanhoitajaksi, monimuoto
Opintojakso
AV00EQ19
Toteutukselle AV00EQ19-3004 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Terveyden edistäminen
Ymmärrät terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen lähtökohdat ja tasot.
Tunnistat yksilön ja yhteisön terveyttä suojaavat ja vahvistavat tekijät.
Tiedät globaalit terveysuhat ja haasteet.
Osaat etsiä ja soveltaa indikaattoripankeista saatavaa tietoa väestön hyvinvoinnista ja terveydestä sekä tehdä kansanterveyttä tukevia johtopäätöksiä.
Ymmärrät hyvinvointiteknologian mahdollisuudet terveyden edistämisessä.
Ymmärrät väestöryhmien terveyserojen merkityksen ja osaat toimia omalta osaltasi niiden vähentämiseksi.
Ymmärrät terveyden edistämisen eettiset periaatteet.

Ravitsemus
Osaat soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja suomalaisia ravitsemus- ja hoitosuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.
Osaat integroida ravitsemushoitoa ja –ohjausta osaksi kokonaisvaltaista hoitotyötä yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa.
Osaat huomioida kestävää kehitystä ja eettisyyttä ravitsemushoidossa ja –ohjauksessa.
Osaat arvioida asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaa ja ohjata vajaaravitsemusriskissä olevan asiakkaan/ potilaan asiantuntijalle.

Sisältö

Terveyden edistäminen
Mitkä ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lähtökohdat?
Mitä tarkoittavat promootio ja prevention eri tasot terveyden edistämisessä?
Mitkä ovat terveyttä suojaavat ja vahvistavat tekijät?
Miten hyödynnät sosiaali- ja terveydenhuollon ja kolmannen sektorin osaamista asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä?
Mitkä ovat ajankohtaisia globaaleja haasteita ja uhkia terveyden edistämisessä?
Miten hyödynnät eri indikaattoripankkien tuottamaa tietoa terveyden edistämisessä?
Miten terveyden edistämisessä voidaan hyödyntää hyvinvointianalytiikkaa, terveysteknologiaa ja tekoälyä?
Mikä merkitys on väestöryhmien välisillä terveyseroilla ja miten huomioit ne hoitotyössä?
Miten huomioit eettisyyden terveyden edistämisessä?

Ravitsemus
Mitkä ovat kansalliset, eri ikäryhmille kohdistetut ravitsemussuositukset?
Miten sovellat ravitsemussuositusten sisältöjä asiakkaan arjen ruokavalinnoissa ja ruokailutilanteissa?
Miten huomioit kestävää kehitystä ja eettisyyttä asiakkaan arjen ruokavalinnoissa ja ruokailutilanteissa?
Miten toteutat ravitsemushoidon ja ennaltaehkäisevää ravitsemusneuvontaa Käypä hoito -suositusten mukaisesti?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali löytyy opintojakson Learnistä.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Yleisen terveyden edistämisen (3 op) osuuden opintosisällöt opiskellaan itsenäisesti Learnin opiskelumateriaaleja hyödyntäen, tehtävät integroidaan työelämään.
Ravitsemuksen (2 op) osuuden opintosisällöt opiskellaan itsenäisesti osoitetun opiskelumateriaalin avulla. Tehtävät integroidaan työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson tehtävät integroidaan työelämään.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakso suoritetaan kevään 2023 aikana. Tarkemmat päivämäärät tulevat opintojakson Learniin.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei sisälly

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan on mahdollista suunnitella työskentelynsä niin, että kuormitus (5 x 27 = 135h opiskelijan työtä) jakautuu tasaisesti.

Toteutuksen osien kuvaus

- Terveyden edistäminen 3 op
- Ravitsemus 2 op

Lisätietoja opiskelijoille

Sari Virkki, sari.virkki@xamk.fi

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun