Skip to main content

Methods for promoting sustainable way of life (5 cr)

Code: YP00EV03-3001

General information


Enrollment
15.05.2023 - 31.07.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
04.09.2023 - 11.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 50
Teachers
Hanna Ukkola
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
YP00EV03
No reservations found for realization YP00EV03-3001!

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Evaluation

Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Course material

Materiaali Learn oppimisalustalla.

Study forms and methods

Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Vastuullinen ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys

RDI and work-related cooperation

Harjoitustehtävän voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Timing of exams and assignments

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Opintojaksolla on erilaisia keskustelutehtäviä, yksi harjoitustehtävä sekä verkkotenttejä.

Student workload

Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.

Course part description

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Vastuullinen ruokakasvatus 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Further information

Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_XamkHUMAK_yhteisopedagogi_opinnoille_syksy_2023_5822

Tämä opintojakso on tarkoitettu vain Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoille (ristiinopiskelu). Xamkin tutkinto-opiskelijat tai avoimen amk:n opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksolle.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Kaikki opintojakson pakolliset tehtävät on suoritettava hyväksytysti aikataulun puitteissa.
Arviointimenetelminä käytetään vertaispalautetta, keskustelutehtäviin osallistumista ja tenttien hyväksytysti suorittamista.
Opintojakson arvosana määräytyy tenttien yhteenlasketun pistemäärän perusteella.
Tarkemman arviointikriteeristön löydät opintojakson Learn- alustalta.

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Go back to top of page