Kestävää elämäntapaa tukevia menetelmiä (5 op)
Toteutuksen tunnus: YP00EV03-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.05.2023 - 31.07.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 04.09.2023 - 11.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
Tavoitteet
Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.
Sisältö
Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?
Arviointi
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.
Opiskelumateriaali
Materiaali Learn oppimisalustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:
Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Vastuullinen ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys
TKI ja työelämäyhteistyö
Harjoitustehtävän voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Opintojaksolla on erilaisia keskustelutehtäviä, yksi harjoitustehtävä sekä verkkotenttejä.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.
Toteutuksen osien kuvaus
Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Vastuullinen ruokakasvatus 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op
Lisätietoja opiskelijoille
Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_XamkHUMAK_yhteisopedagogi_opinnoille_syksy_2023_5822
Tämä opintojakso on tarkoitettu vain Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoille (ristiinopiskelu). Xamkin tutkinto-opiskelijat tai avoimen amk:n opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksolle.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kaikki opintojakson pakolliset tehtävät on suoritettava hyväksytysti aikataulun puitteissa.
Arviointimenetelminä käytetään vertaispalautetta, keskustelutehtäviin osallistumista ja tenttien hyväksytysti suorittamista.
Opintojakson arvosana määräytyy tenttien yhteenlasketun pistemäärän perusteella.
Tarkemman arviointikriteeristön löydät opintojakson Learn- alustalta.
Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.