Siirry suoraan sisältöön

Kestävää elämäntapaa tukevia menetelmiä (5 op)

Toteutuksen tunnus: YP00EV03-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.05.2023 - 31.07.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.09.2023 - 11.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Opettajat
Hanna Ukkola
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Opintojakso
YP00EV03
Toteutukselle YP00EV03-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Sisältö

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Arviointi

Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Opiskelumateriaali

Materiaali Learn oppimisalustalla.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Vastuullinen ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtävän voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Opintojaksolla on erilaisia keskustelutehtäviä, yksi harjoitustehtävä sekä verkkotenttejä.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Vastuullinen ruokakasvatus 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Lisätietoja opiskelijoille

Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/Ilmoittautuminen_XamkHUMAK_yhteisopedagogi_opinnoille_syksy_2023_5822

Tämä opintojakso on tarkoitettu vain Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoille (ristiinopiskelu). Xamkin tutkinto-opiskelijat tai avoimen amk:n opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksolle.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kaikki opintojakson pakolliset tehtävät on suoritettava hyväksytysti aikataulun puitteissa.
Arviointimenetelminä käytetään vertaispalautetta, keskustelutehtäviin osallistumista ja tenttien hyväksytysti suorittamista.
Opintojakson arvosana määräytyy tenttien yhteenlasketun pistemäärän perusteella.
Tarkemman arviointikriteeristön löydät opintojakson Learn- alustalta.

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.

Siirry alkuun