Hospitality business environment (5 cr)
Code: MR00DU39-3013
General information
Enrollment
08.01.2024 - 14.01.2024
Timing
04.03.2024 - 30.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Sirpa Sahinjoki
Groups
-
MRMI24KVTourism and Service Business, online studies
- 04.03.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013
- 25.03.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013
- 02.04.2024 18:15 - 19:15, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013
Objective
You can describe hospitality as a concept and as a field of business and profession.
You can describe development prospects and future trends.
Content
What is meant by tourism and hospitality as concepts?
What are the trends, challenges and the prospects in hospitality business?
Opiskelumateriaali
Materiaali Learn alustalla ja mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla Teamsissa, info myös tallennetaan. Opintojaksolla on kaksi ohjausklinikkaa opintojakson oppimistehtävistä. Infon jälkeen itsenäinen aihealueeseen tutustuminen ja 3 op:n laajuinen toimintaympäristöraportti, joka tehdään pienryhmissä. Opintojaksolla on lisäksi verkkotentti ja teemoitettuja verkokeskusteluja ja tehtäviä.
Opintojakson teemat:
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus
2. Opintoja nopeuttava oppimisväylä: opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin.
3. Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, työelämää hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä.
Tentit ja muut määräajat
Tentin ja tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opiskelijan työmäärä
5 op x 27 h on 135 h opiskelijan työtä
Verkkotentti 1 op hylätty/ 1-5
Verkkokeskustelut ja tehtävät 1 op ( hyväksytty/ hylätty)
Toimintaympäristöraportti tiimityönä 3 op, hylätty/ 1-5
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5, tehtävien arvioinnissa käytetään vertaisarviointia, itsearviointia ja opettajien antamaa palautetta.
Verkkotentti 1-5, tehtävä 1-5.
Opiskelija osaa ( hyvä 3-4 taso)
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti