Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU39-3013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.01.2024 - 14.01.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 100

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Eeva Koljonen
  • Sirpa Sahinjoki

Vastuuopettaja

Sirpa Sahinjoki

Ryhmät

  • MRMI24KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • 04.03.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013
  • 25.03.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013
  • 02.04.2024 18:15 - 19:15, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3013

Tavoitteet

Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa toimialana.
Osaat kuvata toimialan kehitysnäkymiä ja tulevaisuuden trendejä.

Sisältö

Mitä on matkailu- ja ravitsemisala toimialana?
Mitkä ovat alan trendit, haasteet ja mahdollisuudet?

Opiskelumateriaali

Materiaali Learn alustalla ja mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla Teamsissa, info myös tallennetaan. Opintojaksolla on kaksi ohjausklinikkaa opintojakson oppimistehtävistä. Infon jälkeen itsenäinen aihealueeseen tutustuminen ja 3 op:n laajuinen toimintaympäristöraportti, joka tehdään pienryhmissä. Opintojaksolla on lisäksi verkkotentti ja teemoitettuja verkokeskusteluja ja tehtäviä.
Opintojakson teemat:
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus

2. Opintoja nopeuttava oppimisväylä: opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin.
3. Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, työelämää hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tentin ja tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Opiskelijan työmäärä

5 op x 27 h on 135 h opiskelijan työtä
Verkkotentti 1 op hylätty/ 1-5
Verkkokeskustelut ja tehtävät 1 op ( hyväksytty/ hylätty)
Toimintaympäristöraportti tiimityönä 3 op, hylätty/ 1-5

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5, tehtävien arvioinnissa käytetään vertaisarviointia, itsearviointia ja opettajien antamaa palautetta.
Verkkotentti 1-5, tehtävä 1-5.

Opiskelija osaa ( hyvä 3-4 taso)
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti