Skip to main content

Hospitality business working life skills (5 cr)

Code: MR00DU38-3015

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
26.08.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Groups
MRMI24SP
Tourism and Service Business, full-time studies
Course
MR00DU38
No reservations found for realization MR00DU38-3015!

Objective

You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.

Content

What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?

Evaluation

Students can:
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.

Course material

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (4/ 2023) ja muu Learn-alustan materiaali
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten oppituntien, tiimitöiden ja itsenäisten oppimistehtävien ja tenttien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää 80 % läsnäoloa lähiopetustunneilla. Lähiopetusta 10 h/ opintopiste.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: sovi opettajien kanssa nopeuttamisesta

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

RDI and work-related cooperation

Oppimistehtäviä voi kytkeä työelämään. Opintojaksolla on tutustumiskäyntejä ja/tai vierailijoita työelämästä.

Timing of exams and assignments

Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuulllinen anniskelu (1 op): tehtävä ja verkkotentti
Työelämätaidot, 1 op tehtävä.
Hygieniaosaaminen tehtävä ja tentti

Student workload

135 h

Further information

Tällä opintojaksolla ei opiskella hygeniapassia. Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi (erillinen todistus, 1 op) on tämän opintojakson ulkopuolella. Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.

Anniskelupassin saa suoritettuaan hyväksytysti vastuullinen anniskelu osion.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu; tehtävä (1 op) (hyväksytty/täydennettävä).
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).

Arviointiasteikko ilmoitetaan tarkemmin opintojaksolla.

Go back to top of page