Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3015
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 08.04.2024 - 21.04.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 26.08.2024 - 20.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 50
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Ryhmät
-
MRMI24SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
- Opintojakso
- MR00DU38
Tavoitteet
Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?
Arviointi
Opiskelija osaa:
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (4/ 2023) ja muu Learn-alustan materiaali
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten oppituntien, tiimitöiden ja itsenäisten oppimistehtävien ja tenttien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää 80 % läsnäoloa lähiopetustunneilla. Lähiopetusta 10 h/ opintopiste.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: sovi opettajien kanssa nopeuttamisesta
Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Oppimistehtäviä voi kytkeä työelämään. Opintojaksolla on tutustumiskäyntejä ja/tai vierailijoita työelämästä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuulllinen anniskelu (1 op): tehtävä ja verkkotentti
Työelämätaidot, 1 op tehtävä.
Hygieniaosaaminen tehtävä ja tentti
Opiskelijan työmäärä
135 h
Lisätietoja opiskelijoille
Tällä opintojaksolla ei opiskella hygeniapassia. Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi (erillinen todistus, 1 op) on tämän opintojakson ulkopuolella. Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Anniskelupassin saa suoritettuaan hyväksytysti vastuullinen anniskelu osion.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu; tehtävä (1 op) (hyväksytty/täydennettävä).
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).
Arviointiasteikko ilmoitetaan tarkemmin opintojaksolla.