Sähköinen arkistointi ja pitkäaikaissäilyttäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: SA00DO36-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
03.03.2025 - 31.05.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Informaatioteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Anssi Jääskeläinen
Ryhmät
-
AVTSAOS24SAvoin AMK, Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin osaaja, syksy 2024
Tavoitteet
Hallitset sähköisen arkistoinnin ja pitkäaikaissäilyttämisen suunnittelun periaatteet ja tunnistat erilaisten aineistojen sähköisen säilyttämisen haasteita. Tunnet sähköistä säilyttämistä koskevat normit, standardit ja suositukset. Tunnet erilaisten aineistojen digitointia koskevia laatuvaatimuksia. Tunnistat sähköisen pitkäaikaissäilyttämisen teknologioita ja formaatteja.
Sisältö
Minkälaisia asioita on huomioitava sähköistä pitkäaikaissäilytystä suunniteltaessa? Mitkä normit, standardit ja suositukset ojaavat sähköistä arkistointia? Mitä haasteita liittyy sähköiseen säilyttämiseen? Millä kriteereillä varmistat digitoinnnin laadun?
Opiskelumateriaali
Kaikki materiaalit ovat saatavilla Learn-ympäristön kautta. Myös kaikki tehtävät tehdään joko suoraan Learn-ympäristössä tai tai palautetaan sinne tehtävissä tarkennettujen ohjeiden mukaisesti.
Jotta opintojakon tehtävät on mahdollista toteuttaa, opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone, johon on oikeus asentaa ohjelmia. Opintojaksolla tarvittavat ohjelmistot tarjotaan opiskelijoiden käyttöön VirtualBox virtuaalikoneena. Tämän käyttöönottamiseksi koneelle pitää pystyä asentamaan VirtualBox ohjelmisto ja koneella on oltava +30Gt vapaata levytilaa ja mielellään vähintään 8Gt ram muistia.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan pääosin itsenäisenä opiskeluna Learn-ympäristössä, mutta siihen kuuluu kaksi 1,5-2 tunnin ohjauskertaa: 14.3.2025 klo 17-19 ja 4.4.2025 klo 17-19.
Mikään osa-alue opintojaksolla ei ole pakollinen mutta opiskelija on itse vastuussa siitä että saa riittävästi pisteitä opintojakson tehtävistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla on sisältöjä / menetelmiä TKI-hankkeista.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksolla sivutaan Digitalia-tutkimuskuksen tekemää kansainvälistä yhteistyötä ja hyödynnetään monia erilaisia kansainvälisen yhteistyön tuloksena syntyneitä ohjelmistoja.
Opiskelijan työmäärä
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opntojakso on tarjolla:
Avoimen AMKin opiskeljoille 40 paikkaa
YTS TUNI 5 paikkaa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Pisteytys, tehtävät ja arviointiperusteet kerrotaan ensimmäisellä luennolla.