Skip to main content

Research and development skills (5 cr)

Code: MO00DS25-3248

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

13.01.2025 - 30.04.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Riitta Tuikkanen
  • Malla Koivupiha

Teacher in charge

Riitta Tuikkanen

Groups

  • MRKT23SV
    Tourism and service business, online studies
  • 15.01.2025 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3248
  • 22.01.2025 16:00 - 17:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3248
  • 06.03.2025 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3248
  • 01.04.2025 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3248

Objective

Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:

You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.

Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits

You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.

Content

Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:

What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?

Degree programme specific content, 3 ECTS credits

What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?

Opiskelumateriaali

Bachelor's thesis 15 ECTS credits

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti verkossa. Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä ja muutama Teams-tapaaminen, jotka tallennetaan ja voit perehtyä niihin itsenäisesti, ellet pääse osallistumaan verkkotapaamiseen. Verkkotapaamiset eivät siis ole pakollisia.

Työviikkopohjaisella oppimisväylä: opinnot etenevät itsenäisesti verkossa opintojakson aikataulun mukaisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: tehtävät on mahdollista toteuttaa nopeutetussa aikataulussa. Keskustele tästä opettajien kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä: Opintojakson integroiminen työhön on osittain mahdollinen, jos työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson lopputehtävän työpaikallasi tai projektissa. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Voit osoittaa osaamistasi aiemmin hankitulla korkeakouluopinnoilla tai työkokemuksella, mikäli ne vastaavat opintojakson tavoitteita. Jos haet osittaista osaamisen tunnustamista (1-4 op), tai koko opintojakson osaamisen tunnustamista (5 op) tee se enen opintojakson alkamista Pepissä olevan OT-osion kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso antaa valmiuksia TKI-toimintaan.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja tenttejä. Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa opintojakson päättymiseen mennessä.

Jatkoajasta lopputehtävän osalta voi keskustella opettajan kanssa.

Kansainvälinen yhteistyö

Opintojaksolla ei ole kansainvälistä yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä kuvataan opintopisteinä. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelumenetelmistä ja aiemmasta osaamisesta.

Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on 135 tuntia, josta tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteiden työmäärä on 108 tuntia ja tiedonhankinnan ja raportoinnin 27 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso koostuu kahdesta osiosta: Eri koulutusaloille yhteisestä osiosta ja alakohtaisesta osiosta.

Ensin suoritat eri koulutusaloille yhteisen osion, joka on laajuudeltaan 2 opintopistettä. Tämä osio koostuu kahdesta osasta, jotka ovat tiedonhankinta ja raportointi sekä tutkiminen ja kehittäminen. Sen jälkeen suoritat matkailu- ja ravitsemisalan alakohtaisen osion, joka on laajuudeltaan 3 opintopistettä.

Opintojaksolla eri aloille yhteisessä osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä sekä testejä ja lyhyitä kirjallisia tuotoksia. Lisäksi teet opinnäytetyön analyysitehtävän. Tehtävät arvioidaan hyväksytty tai täydennettävä.

Opintojakson alakohtaisessa osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä ja aineistoihin pohjautuvat kolme testiä. Opintojakson lopputehtävänä teet tutkimussuunnitelman tai ensimmäisen version opinnäytetyösi suunnitelmasta.

Tehtävien palautus jakautuu opintojakson eri vaiheisiin.

Opintojakson aikana on kontaktitapaamisia Teamsissa.

Further information

Opintojakso koostuu yleisestä osiosta (2 op) ja alakohtaisesta osiosta (3 op). Alakohtaisessa osiossa tutkimus- ja kehittämistyötä tarkastellaan matkailu- ja ravitsemisalan näkökulmasta.

Opintojakso tukee opinnäytetyöprosessin etenemistä. Opintojakso kannattaa ajoittaa siten, että aloitat samaan aikaan tai ainakin samalla lukukaudella opinnäytetyön ideoinnin ja suunnittelun.

Opintojakson aikana on Teamsilla toteutettuja kontaktitapaamisia. Opintojaksolla ei ole läsnäolovelvollisuutta opintojakson kontaktitapaamisissa, mutta tutustu tapaamisten tallenteisiin. Opintojakso on mahdollista toteuttaa täysin verkon välityksellä.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso sisältää tehtäviä, joista osa arvioidaan hyväksytty-täydennettävä ja lopputehtävä arvioidaan 0-5. Opintojakso kokonaisuudessaan arvioidaan 0-5. Tehtävien arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa. Hylättyä tehtävää on mahdollista uusia kahdesti. Opintojakso arvioidaan numeraalisesti lopputehtävän perusteella.

Opintojakson arvosanan korotus on mahdollista yhden kerran. Korotus tapahtuu kokonaisuutena yksilötentillä.