Skip to main content

Wine school (3 cr)

Code: AV00ET50-3003

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

18.02.2025 - 31.12.2025

Number of ECTS credits allocated

3 op

Virtual portion

3 op

RDI portion

0.5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

0 - 20

Degree programmes

  • Open University of Applied Sciences

Teachers

  • Eeva Koljonen

Teacher in charge

Eeva Koljonen

Groups

  • VV2024-2025
    Optional studies 2024-2025
  • VV2025-2026
    Optional studies 2025-2026

Objective

Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.

Content

Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja luentotallenteina opintojaksoalustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Viinikoulun totetustapa on Nonstop verkko100, eli opinnoissa voi edetä joustavasti oman aikataulun mukaan. Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään ohjeet opintojaksolle liittymiseksi Xamkin Learn alustalle. Alustalla on info luento opintojakson suorittamiseksi.

Opinnot ovat itsenäistä työskentelyä, mutta tehtäviä voi halutessaan tehdä parityönä. Luennot ovat materiaaleineen tallenteina opintojaksoalustalla ja opintoihin kuuluu verkkokeskustelua ja tehtäviä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä tai omiin harrastuksiin kytkien.

Tentit ja muut määräajat

Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelutehtäviä ja soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä. Opintojaksolle on ladittu suositussuoristusaikataulu, jota noudattamalla opinnot voi suorittaa suositusajassa. Opintojaksolla voi kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 81 tuntia, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. .Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.

Toteutuksen osien kuvaus

Valko-, puna-, roséviini 1/2 op
Kuohuviini 1/2 op
Makeat viinit 1/2 op
Viinin virheet 1/2 op
Viini ja ruoka 1 op

Further information

Opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen tarjontaan.
Tutkinto-opsikelijoille on varattu 20 paikkaa.

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa

a. käyttää viiniin liittyviä ammattikäsitteitä pääpiiteissään oikein
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita viiniin liittyvissä yksittäisissä tilanteissa
c. ratkoa tyydyttävästi viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää suppeasti viiniin liittyvää osaamista yksittäisissä tilanteissa
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Assessment criteria, good (3)

Hyvä 3–4

a. käyttää johdonmukaisesti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä viinitietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa ja ratkoo hyvin viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää keskeistä viiniteitoaan johdonmukaisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa viiniosaamiseen tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutuu sujuvasti viiniin liittyvissä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksista
e. soveltaa viiniin liittyvä tietämystään monipuolisesti
g. soveltaa alan eettisiä periaatteita viiniosaamisessa

Assessment methods and criteria

Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona.
Tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty, osaan tehtävistä kuuluu vertaispalauteen antaminen ja saaminen.