Skip to main content

Early childhood education and care (5 cr)

Code: SO00DT47-3018

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

13.01.2025 - 31.05.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

0.5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Social Services and Health Care

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Social Services

Teachers

  • Virve Jussila

Teacher in charge

Virve Jussila

Groups

  • SOMI24KM
    Social Services, part-time studies

Objective

You become familiar with the legislation and day care service system of early childhood education and with the National Core Curriculum Guidelines on Early Childhood Education and Care.
You are able account for the child-centered approach as an educational starting point.
You study learning areas and the importance of learning environments in early childhood education, and are able to plan, implement and evaluate activities that meet the criteria of the National Core Curriculum Guidelines on Early Childhood Education and Care.
You are able to observe and study children's play from developmental theoretical and interactive perspective.

Content

What are the laws and guidelines regulating early childhood education and care?
How is child-centeredness defined, and what does it mean as an educational approach?
What are learning areas and what is the meaning of learning environments in pedagogical planning?
How are activities for children in day care planned, implemented and evaluated based on the National Core Curriculum Guidelines on Early Childhood Education and Care?
What is play and how does it develop during childhood?
What is the role of play in the development and learning of a child?
.

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojaksolla työskennellään sekä itsenäisesti että ryhmän jäsenenä. Opintojaksolla osallistutaan työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen verkossa. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaiseen aikaan ja paikkaan sidottuun työskentelyyn sekä itsenäisesti ja pienryhmissä toteutuvaan ajasta ja paikasta riippumattomaan opiskeluun. Opintojakson läsnäoloa edellyttävien kontaktiopetuskertojen ajankohdat löytyvät Pepin kalenterista opintojaksototeutuksen tuntivarauksina.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan aitoja työelämätoimeksiantoja ja/tai suoritetaan työelämäläheisiä tehtäviä.

Tentit ja muut määräajat

Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät ja/tai tentit tulee suorittaa toteutuksen aikana. Itsenäisesti suoritettavan tentin voit suorittaa Learnissä ajasta ja paikasta riippumattomasti opintojakson toteutuksen aikana. Tehtäväkohtaiset uusintakerrat järjestetään opintojakson toteutuksen aikana. Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät tulee siis suorittaa toteutuksen aikana annettujen tehtäväkohtaisten määräaikojen puitteissa.

Jokainen opintojakson osasuoritus on mahdollista palauttaa kahdesti: Tehtävän palauttamatta jättäminen tarkoittaa hylättyä suoritusta kyseisellä palautuskerralla, jonka jälkeen toinen palautusajankohta on automaattisesti käytettävissä. Mikäli opintojakso jää näiden palautusmahdollisuuksien jälkeen kesken, opiskelijan on ilmoittauduttava uudelle vastaavalle toteutukselle, kun opintojakso seuraavan kerran toteutetaan.

Opintojakson kokonaisarvosana edellyttää kaikkien osasuoritusten hyväksyttyä suorittamista. Opintojakson päättymisen jälkeen opintosuorituksia ei enää oteta vastaan.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärän tarkempi jakautuminen (5 op = n. 135 tuntia) ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Suomalaiseen varhaiskasvatuksen lainsäädäntöön ja Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin sekä palvelujärjestelmään perehdytään itsenäisesti ja osaaminen osoitetaan Learn-tentissä (1 op).

Varhaiskasvatusikäisten lasten aitoja leikkitilanteita havainnoidaan ja niitä tarkastellaan kehitysteoreettisesta ja vuorovaikutuksen näkökulmasta. Opiskelija osoittaa osaamisensa esseen avulla (1,5 op).

Lapsilähtöisyyteen kasvatuksellisena lähtökohtana sekä oppimisen alueisiin ja oppimisympäristön merkitykseen varhaiskasvatuksessa perehdytään kurssialustalla ilmoitetun opiskelumateriaalin avulla ja haastattelemalla ja havainnoimalla em. teemoja työelämässä. Opiskelija osoittaa osaamisensa verkkokeskustelutehtävässä (1 op).

Opiskelija suunnittelee ja arvioi varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaista toimintaa osana pienryhmää ja osoittaa osaamisensa pienryhmässä laaditun videoesityksen sekä vertaispalautekeskustelun avulla (1,5 op).

Jos opiskelija työskentelee opintojakson aikana varhaiskasvatuksessa, hän voi suorittaa osan opintojakson tehtävistä työssäsään (edellyttää sopimista työnantajan ja lasten vanhempien kanssa).

Further information

Learn-alusta avautuu opintojaksototeutuksen alkamispäivänä. Jos opiskelijan ilmoittautuminen opintojaksolle hyväksytään, pääsee hän opintojakson Learn-alustalle automaattisesti opintojaksototeutuksen alkaessa.

Opintojakson suorittaminen edellyttää kaikkien osasuoritusten hyväksyttyä suorittamista kurssitoteutuksen päättymiseen mennessä. Opintojaksoa ei voi suorittaa täysin itsenäisesti.

Jos opiskelijalla on erityisen tuen päätös / suositus yksilöllisistä opetusjärjestelyistä, tulee päätös välittää opettajalle Pepin kautta opintojakson ennen opintojakson alkua tai välittömästi opintojakson alkaessa.

NÄYTTÖMAHDOLLISUUS: Mikäli opiskelijalla on varhaiskasvatuslain 28 §:ssä mainittu kelpoisuus ja vähintään 2 vuotta tutkinnon jälkeen työkokemusta varhaiskasvatuslain 26-28 §:ssä mainitussa tehtävässä (varhaiskasvatuksen opettajana, varhaiskasvatuksen sosionomina ja/tai varhaiskasvatuksen lastenhoitajana), hän voi hakea näyttömahdollisuutta (max. 4 op) opintojakson opettajalta. HUOM! Osaaminen näytetään opintojaksototeutuksen aikana, joten tarvittavat päätökset ja sopimukset tulee olla tehtynä opintojakson alkaessa.

OSAHYVÄKSILUKUMAHDOLLISUUS: Mikäli opiskelijalla on varhaiskasvatuslain 28 §:ssä mainittu kelpoisuus, vähintään 2 vuotta tutkinnon jälkeen työkokemusta varhaiskasvatuslain 26-28 §:ssä mainitussa tehtävässä (varhaiskasvatuksen opettajana, varhaiskasvatuksen sosionomina ja/tai varhaiskasvatuksen lastenhoitajana) ja hän on työsuhteen aikana suorittanut työnantajan tarjoaman koulutuksen, joka tuottaa opintojakson osaamistavoitteen suuntaista osaamista riittävän laajasti (väh. 27 t), hän voi hakea osahyväksilukua opintojaksosta. HUOM! Tarvittavat päätökset ja sopimukset tulee olla tehtynä opintojakson alkaessa.

Näyttö- / osahyväksilukuoikeuden saaminen edellyttää asian käsittelyä Luxin ohjeistuksen mukaisesti sekä ilmoittautumista opintojaksototeutukseen, jonka yhteydessä näytön/osasuorituksen suorittaa. Osaaminen osoitetaan kurssialustalla olevien ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Osa osasuorituksista arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä/hylätty ja osa arvioidaan numeerisesti. Opintojakson kokonaisarvosana määräytyy numeerisesti arvioitavien tehtävien opintopistemäärään suhteutetun keskiarvon perusteella.

Osasuoritukset tulee palauttaa Learn-alustalla ilmoitettuihin määräaikoihin mennessä. Opintojakson kokonaisarvosana edellyttää kaikkien osasuoritusten hyväksyttyä suorittamista. Opintojakson päättymisen jälkeen opintosuorituksia ei enää oteta vastaan.

Qualifications

Human development and learning