Nuoruusiän syömishäiriöiden tunnistaminen ja moniammatillinen hoito (3 op)
Toteutuksen tunnus: AV00EX16-3002
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
02.01.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Anna Makkonen
Vastuuopettaja
Anna Makkonen
Tavoitteet
• Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin kyse on syömishäiriöstä.
• Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt.
• Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia tekijöitä ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä.
• Ymmärrät moniammatillisen hoidon merkityksen syömishäiriössä.
Sisältö
• Mitkä tekijät erottavat normaalia ja häiriintynyttä syömiskäyttäytymistä?
• Mitkä ovat nuoruusiän yleisimmät syömishäiriöt ja miten ne määritellään?
• Mitkä tekijät altistavat syömishäiriöille? Mitkä tekijät suojaavat syömishäiriöiltä?
• Millaista moniammatillista yhteistyötä syömishäiriöiden hoidossa tarvitaan?
Opiskelumateriaali
Opiskeltava materiaali löytyy Learn-alustalta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso koostuu itsenäisesti suoritettavista tehtävistä ja kahdesta verkkotentistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei TKI-yhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakson osa-alueiden tehtävät, omaan tahtiin suoritettavissa.
Verkkotentit (2kpl), jotka sisältävät monivalinta sekä tosi vai epätosi väittämiä. Tenttitulos näkyy suorittajalle heti tentin tekemisen jälkeen.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei KV-yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin työmäärää, 3 op = 81 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
3 op jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:
1. Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin on kyse syömishäiriöstä (0,5 op)
2. Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt ja ymmärrät niiden vaikutuksen nuoren kehitykseen ja itsetuntoon ( 1 op)
3. Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä (0,5 op)
4. Ymmärrät moniammatillisuuden merkityksen syömishäiriön hoidossa (1 op)
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
1. Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin on kyse syömishäiriöstä 0,5 op
Osa-alueen pienet osa-tehtävät, keskustelutehtävä tehtävien hyväksytty suoritus
2. Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt ja ymmärrät niiden vaikutuksen nuoren kehitykseen ja itsetuntoon 1op
Verkkotentti 1 Arvioidaan numeerisesti: T1-K5, hylätty
3. Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä 0,5op
Osa-alueen itsenäisesti suoritettavat tehtävät, keskustelutehtävät tehtävien hyväksytty suoritus
4. Ymmärrät moniammatillisuuden merkityksen syömishäiriön hoidossa 1op.
Verkkotentti 2 Arvioidaan numeerisesti: T1-K5, hylätty
Opintojakson arviointi on numeerinen, arvosana muodostuu kahden verkkotentin keskiarvon mukaan.