Siirry suoraan sisältöön

Nuoruusiän syömishäiriöiden tunnistaminen ja moniammatillinen hoito (3 op)

Toteutuksen tunnus: AV00EX16-3002

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

02.01.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Anna Makkonen

Vastuuopettaja

Anna Makkonen

Tavoitteet

• Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin kyse on syömishäiriöstä.
• Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt.
• Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia tekijöitä ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä.
• Ymmärrät moniammatillisen hoidon merkityksen syömishäiriössä.

Sisältö

• Mitkä tekijät erottavat normaalia ja häiriintynyttä syömiskäyttäytymistä?
• Mitkä ovat nuoruusiän yleisimmät syömishäiriöt ja miten ne määritellään?
• Mitkä tekijät altistavat syömishäiriöille? Mitkä tekijät suojaavat syömishäiriöiltä?
• Millaista moniammatillista yhteistyötä syömishäiriöiden hoidossa tarvitaan?

Opiskelumateriaali

Opiskeltava materiaali löytyy Learn-alustalta.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso koostuu itsenäisesti suoritettavista tehtävistä ja kahdesta verkkotentistä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei TKI-yhteistyötä

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakson osa-alueiden tehtävät, omaan tahtiin suoritettavissa.
Verkkotentit (2kpl), jotka sisältävät monivalinta sekä tosi vai epätosi väittämiä. Tenttitulos näkyy suorittajalle heti tentin tekemisen jälkeen.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei KV-yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin työmäärää, 3 op = 81 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

3 op jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:

1. Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin on kyse syömishäiriöstä (0,5 op)
2. Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt ja ymmärrät niiden vaikutuksen nuoren kehitykseen ja itsetuntoon ( 1 op)
3. Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä (0,5 op)
4. Ymmärrät moniammatillisuuden merkityksen syömishäiriön hoidossa (1 op)

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1. Osaat tunnistaa terveen ja häiriintyneen syömiskäyttäytymisen erot ja tiedät milloin on kyse syömishäiriöstä 0,5 op
Osa-alueen pienet osa-tehtävät, keskustelutehtävä tehtävien hyväksytty suoritus

2. Osaat määritellä yleisimmät nuoruusiän syömishäiriöt ja ymmärrät niiden vaikutuksen nuoren kehitykseen ja itsetuntoon 1op
Verkkotentti 1 Arvioidaan numeerisesti: T1-K5, hylätty

3. Osaat arvioida syömishäiriöiden syntyyn altistavia ja tunnistat mahdollisia ehkäiseviä ja suojaavia tekijöitä 0,5op
Osa-alueen itsenäisesti suoritettavat tehtävät, keskustelutehtävät tehtävien hyväksytty suoritus

4. Ymmärrät moniammatillisuuden merkityksen syömishäiriön hoidossa 1op.
Verkkotentti 2 Arvioidaan numeerisesti: T1-K5, hylätty

Opintojakson arviointi on numeerinen, arvosana muodostuu kahden verkkotentin keskiarvon mukaan.