Vegetable handling and processing (5 cr)
Code: EL00ER93-3001
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 2 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Piia Rommi
- Teacher in charge
- Piia Rommi
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 15 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 15 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ER93
Realization has 29 reservations. Total duration of reservations is 60 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 02.09.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 09.09.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 09.09.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 17.09.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 24.09.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
250
Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
|
Tue 30.09.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 01.10.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 07.10.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 08.10.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 15.10.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 28.10.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 29.10.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 29.10.2025 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Mon 03.11.2025 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.11.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 10.11.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Mon 10.11.2025 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 14.11.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.11.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 24.11.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Mon 24.11.2025 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 25.11.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 01.12.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Mon 01.12.2025 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 03.12.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 10.12.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 11.12.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 11.12.2025 time 13:00 - 16:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 16.12.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Osaat käsitellä erilaisia kasviksia huomioiden prosessien vaatimukset.
Osaat eri tavoin käsiteltyjen kasvisten mikrobiologisia vaatimuksia ja keinoja mikrobiologisten elintarviketurvallisuuteen vaikuttavien muutosten säätelyyn.
Osaat erilaisia prosessointitapoja kasviksille.
Content
Miten erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää elintarvikkeiden raaka-aineina?
Mitkä tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun?
Mitä vaikutuksia erilaisia käsittelyillä on mikrobiologiseen turvallisuuteen ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan säilyttää?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan prosessoida?
Course material
Opintojakson mahdollinen opiskelumateriaali ilmoitetaan opinotojakson alussa.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana ja julkaistaan Learn-ympäristössä.
Study forms and methods
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta toteutetaan laboratorioympäristöissä.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja annettujen oppimistehtävien mukaan.
Opettajan ohjausta on saatavilla lähituntien yhteydessä. Opintojakson Learn-alustalla ilmoitetaan opettajan yhteystiedot opintojakson alussa.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla ei ole vahvistettua työelämäyhteistyötä.
Timing of exams and assignments
Arviointi muodostuu erilaisista oppimista tukevista tehtävistä ja tentistä. Tehtävät ja tehtävien palautusaikataulu sekä tenttiaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa Learn-alustalla.
Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset annetun aikataulun mukaisesti.
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.
Opintojakson tunnit jakautuvat luentoihin ja laboratoriotyötunteihin.
Course part description
Opintojaksolla tutustut kasvisten käsittelyyn elintarviketurvallisuus huomioon ottaen. Opit, miten kasviksia käsitellään jatkoprosessointia varten ja millaisilla tavoilla kasviksia voidaan prosessoida. Opintojaksolla tutustut myös raaka-ainehävikin muodostumiseen.
Further information
Osa lähiopetuksesta toteutetaan kampuksen ulkopuolella elintarviketekniikan laboratoriossa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.