Skip to main content

Vegetable handling and processing (5 cr)

Code: EL00ER93-3001

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
2 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Piia Rommi
Teacher in charge
Piia Rommi
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 15 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 15 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
1
2
Course
EL00ER93

Realization has 29 reservations. Total duration of reservations is 60 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 02.09.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 09.09.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 09.09.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 17.09.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 24.09.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
250 Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
Tue 30.09.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 01.10.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 07.10.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 08.10.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 15.10.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 28.10.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 29.10.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 29.10.2025 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Mon 03.11.2025 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.11.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 10.11.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Mon 10.11.2025 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 14.11.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.11.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 24.11.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Mon 24.11.2025 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 25.11.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 01.12.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Mon 01.12.2025 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 03.12.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 10.12.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 11.12.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 11.12.2025 time 13:00 - 16:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 16.12.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat käsitellä erilaisia kasviksia huomioiden prosessien vaatimukset.
Osaat eri tavoin käsiteltyjen kasvisten mikrobiologisia vaatimuksia ja keinoja mikrobiologisten elintarviketurvallisuuteen vaikuttavien muutosten säätelyyn.
Osaat erilaisia prosessointitapoja kasviksille.

Content

Miten erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää elintarvikkeiden raaka-aineina?
Mitkä tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun?
Mitä vaikutuksia erilaisia käsittelyillä on mikrobiologiseen turvallisuuteen ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan säilyttää?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan prosessoida?

Course material

Opintojakson mahdollinen opiskelumateriaali ilmoitetaan opinotojakson alussa.

Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana ja julkaistaan Learn-ympäristössä.

Study forms and methods

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta toteutetaan laboratorioympäristöissä.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja annettujen oppimistehtävien mukaan.
Opettajan ohjausta on saatavilla lähituntien yhteydessä. Opintojakson Learn-alustalla ilmoitetaan opettajan yhteystiedot opintojakson alussa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla ei ole vahvistettua työelämäyhteistyötä.

Timing of exams and assignments

Arviointi muodostuu erilaisista oppimista tukevista tehtävistä ja tentistä. Tehtävät ja tehtävien palautusaikataulu sekä tenttiaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa Learn-alustalla.

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset annetun aikataulun mukaisesti.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.
Opintojakson tunnit jakautuvat luentoihin ja laboratoriotyötunteihin.

Course part description

Opintojaksolla tutustut kasvisten käsittelyyn elintarviketurvallisuus huomioon ottaen. Opit, miten kasviksia käsitellään jatkoprosessointia varten ja millaisilla tavoilla kasviksia voidaan prosessoida. Opintojaksolla tutustut myös raaka-ainehävikin muodostumiseen.

Further information

Osa lähiopetuksesta toteutetaan kampuksen ulkopuolella elintarviketekniikan laboratoriossa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Go back to top of page