Skip to main content

Convenience food processes (5 cr)

Code: HAM0ER94-3001

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
HAM0ER94

Realization has 18 reservations. Total duration of reservations is 56 h 15 min.

Time Topic Location
Mon 01.09.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 08.09.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
309C Teorialuokka (52+1), 3. kerros
Mon 15.09.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 22.09.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
309C Teorialuokka (52+1), 3. kerros
Mon 29.09.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
337C Teorialuokka (60+1), päärakennus
Mon 06.10.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 13.10.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 27.10.2025 time 10:00 - 12:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.11.2025 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 12.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 12.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 19.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 19.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 26.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 26.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 02.12.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 02.12.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 09.12.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Korvaava laboratoriokerta: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistaa valmisruokien luokittelutapoja.
Osaat esitellä valmisruokaprosesseja.

Content

Miten erilaisia valmisruokavalmisteita prosessoidaan?
Miten valmisruokien turvallisuutta hallitaan?
Millä eri tavoin valmisruokia luokitellaan?
Miten arvioida ravitsemuksellisia ominaisuuksia sekä valmisruokiin liittyvää kuluttajakäyttäytymistä?

Evaluation

Opiskelija
- osaa erilaisia valmisruokaprosesseja
- osaa luokitella valmisruokia
- arvioida valmisruokien turvallisuutta ja erilaisia keinoja sen hallintaan
- ymmärtää kuluttajakäyttäytymistä ja valmisruokien ravitsemukseen liittyviä tekijöitä

Course material

Opintojaksolla on käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana Learn alustalle.

Study forms and methods

Teoriaopetus (3op) toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä (2 op). Läsnäolo laboratorioharjoituksissa on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.

Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten luentojen, itsenäisesti/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien sekä laboratotiotyöskentelyn mukaan.

Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti, ryhmänä tai paritöinä opettajan ohjeistuksen mukaan. Pari- ja ryhmätöissä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustaja.

Timing of exams and assignments

Arvioitavien tehtävien sitovat palautusajat ilmoitetaan opintojakson Learn alustalla opintojakson alussa.

Opintojakson päätteeksi tehdään tentti joko lähiopetuksessa tai EXAM tenttiakvaariossa.

Opintojakson aikana tehdään yksilö ja/tai ryhmätehtäviä. Tehtävistä ja niiden palautusaikataulusta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät vaaditulla aikataululla, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.

Course part description

Opintojaksolla perehdytään erilaisiin menetelmiin, joilla valmisruokia voidaan prosessoida ja siihen, miten erilaiset prosessointitavat vaikuttavat elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden ominaisuuksiin. Opintojaksolla perehdytään myös valmisruokien ravitsemukseen liittyviin tekijöihin ja kuluttajakäyttäytymiseen.

Opintojaksolla opiskelija oppii arvioimaan valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistamaan valmisruokien luokittelutapoja.
Opiskelija oppii myös arvioimaan valmisruokien turvallisuutta ja ymmärtämään keinot turvallisuuden hallintaan. Opiskelija oppii esittelemään valmisruokaprosesseja.


Opintojaksolla teoriaosuus on 3 op ja laboratoriotyöosuus on 2 op. Laboratoriotöissä läsnäolo on pakollinen.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää sitä, että annetuista tehtävistä ja tentistä on hyväksytty arvosana.

Opintojakson arviointiasteikko on 1–5.

Go back to top of page