Convenience food processes (5 cr)
Code: HAM0ER94-3001
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Taru Nuorkivi
- Teacher in charge
- Taru Nuorkivi
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Course
- HAM0ER94
Realization has 18 reservations. Total duration of reservations is 56 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 01.09.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Mon 08.09.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
309C
Teorialuokka (52+1), 3. kerros
|
Mon 15.09.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Mon 22.09.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
309C
Teorialuokka (52+1), 3. kerros
|
Mon 29.09.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
337C
Teorialuokka (60+1), päärakennus
|
Mon 06.10.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 13.10.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Mon 27.10.2025 time 10:00 - 12:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.11.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 12.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 12.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 19.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 19.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 26.11.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 26.11.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 02.12.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Ryhmä 1: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 02.12.2025 time 12:30 - 16:30 (4 h 0 min) |
Ryhmä 2: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 09.12.2025 time 08:15 - 12:15 (4 h 0 min) |
Korvaava laboratoriokerta: Valmisruokaprosessit HAM0ER94-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Osaat arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistaa valmisruokien luokittelutapoja.
Osaat esitellä valmisruokaprosesseja.
Content
Miten erilaisia valmisruokavalmisteita prosessoidaan?
Miten valmisruokien turvallisuutta hallitaan?
Millä eri tavoin valmisruokia luokitellaan?
Miten arvioida ravitsemuksellisia ominaisuuksia sekä valmisruokiin liittyvää kuluttajakäyttäytymistä?
Evaluation
Opiskelija
- osaa erilaisia valmisruokaprosesseja
- osaa luokitella valmisruokia
- arvioida valmisruokien turvallisuutta ja erilaisia keinoja sen hallintaan
- ymmärtää kuluttajakäyttäytymistä ja valmisruokien ravitsemukseen liittyviä tekijöitä
Course material
Opintojaksolla on käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana Learn alustalle.
Study forms and methods
Teoriaopetus (3op) toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä (2 op). Läsnäolo laboratorioharjoituksissa on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten luentojen, itsenäisesti/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien sekä laboratotiotyöskentelyn mukaan.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti, ryhmänä tai paritöinä opettajan ohjeistuksen mukaan. Pari- ja ryhmätöissä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustaja.
Timing of exams and assignments
Arvioitavien tehtävien sitovat palautusajat ilmoitetaan opintojakson Learn alustalla opintojakson alussa.
Opintojakson päätteeksi tehdään tentti joko lähiopetuksessa tai EXAM tenttiakvaariossa.
Opintojakson aikana tehdään yksilö ja/tai ryhmätehtäviä. Tehtävistä ja niiden palautusaikataulusta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät vaaditulla aikataululla, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.
Course part description
Opintojaksolla perehdytään erilaisiin menetelmiin, joilla valmisruokia voidaan prosessoida ja siihen, miten erilaiset prosessointitavat vaikuttavat elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden ominaisuuksiin. Opintojaksolla perehdytään myös valmisruokien ravitsemukseen liittyviin tekijöihin ja kuluttajakäyttäytymiseen.
Opintojaksolla opiskelija oppii arvioimaan valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistamaan valmisruokien luokittelutapoja.
Opiskelija oppii myös arvioimaan valmisruokien turvallisuutta ja ymmärtämään keinot turvallisuuden hallintaan. Opiskelija oppii esittelemään valmisruokaprosesseja.
Opintojaksolla teoriaosuus on 3 op ja laboratoriotyöosuus on 2 op. Laboratoriotöissä läsnäolo on pakollinen.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää sitä, että annetuista tehtävistä ja tentistä on hyväksytty arvosana.
Opintojakson arviointiasteikko on 1–5.