Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5op)

Toteutuksen tunnus: YT00FF12-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2026 - 31.07.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
31.08.2026 - 31.12.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Ryhmät
YTMI26SP
Ympäristöteknologia, päivätoteutus
Opintojakso
YT00FF12

Toteutukselle Mikrobiologia YT00FF12-3003 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet sekä niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.

Osaat selittää, kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua voidaan estää.

Osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.

Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin viljelymenetelmiin sekä mikroskopointiin.

Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?

Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?

Miten mikrobien kasvua voidaan rajoittaa?

Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?

Miten työskennellään aseptisesti?

Millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?

Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Arviointi

Opiskelija osaa

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.

b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.

c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.

e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.

f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti.

g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun