Siirry suoraan sisältöön

Vegaania ja kasvisruokaa terveellisesti ja turvallisesti (3op)

Toteutuksen tunnus: AV00DV78-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
16.09.2019 - 15.11.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Opettajat
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Opintojakso
AV00DV78

Toteutukselle Vegaania ja kasvisruokaa terveellisesti ja turvallisesti AV00DV78-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.

Sisältö

Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.

Arviointi

Kaksi verkkotestiä, jotka arvioidaan hyväksytty/ hylätty, voi uusia tarvittaessa.
Case tehtävä, jonka aiheen ja myös palautusmuodon voi valita, arviointi vertaispalaute ja opettajan arviointi. Koko opintojakson arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Opiskelumateriaali

Pääosin Moodlessa

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Testit Moodlessa, myös uusintamahdollisuus avtaan Moodleen.

Opiskelijan työmäärä

Kasvissyöjän ravitsemus: luennot, materiaali ja verkkokeskustelu 1 op
Proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa, luennot, materiali 1op
Case tehtävä 1 op
Verkkotesti

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opiskelijalla on ajantasainen tietämys kasvisruokailuun johtavista syistä, kasvisruokailun yleisyydestä ja merkityksestä ilmatonmuutoksen ehkäisijänä ja hiilijalanjäljen pienentämisessä. Opiskelija tietää kasvisruokailuun liittyvät keskeiset käsitteet, ruokasuositukset sekä osaa koostaa terveellisiä ja turvallisia kasvisaterioita ja ruokalistoja. Opiskelija tuntee erilaiset kasvisruokavaliot, hän osaa käyttää erilaisia kasvisruokavalioihin sopivia elintarvikkeita ja proteiinivaihtoehtoja. Opiskelija hallitsee kasvisruokaan liittyvän asiakasviestinnän ja tarvittaessa pakkausmerkintöjen tekemisen.Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien elintarvikkeiden käytön edistäjänä ja hän osaa arvioida, valita ja kehittää tilanteeseen sopivia keinoja ja menetelmiä kasvisruokailun edistämiseksi.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkkotesti hyväksytty/ hylätty saa uusia kaksi kertaa.
Verkkokeskustelu: hyväksytty/ hylätty
case tehtävä: hyväksytty/ täydennettävä/ vertaispalaute

Lisätiedot

Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Siirry alkuun