Skip to main content

How to serve special diet customer (5 cr)

Code: AV00EL53-3001

General information


Enrollment
12.04.2021 - 25.04.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
15.09.2021 - 30.11.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 20
Degree programmes
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
AV00EL53
No reservations found for realization AV00EL53-3001!

Objective

Tavoitteen on oppia suunnittelemaan, toteuttamaan ja palvelemaan erityisruokavalioasiakkaan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri asiakaskohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset ja ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttö täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi ruokavalioiden toteuttamista asiakasturvallisesti ja viestintää.

Content

Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi)
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Food Map)
Asiakasviestintä ja turvallisuus

Evaluation

• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä.
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen arvioitava case-tehtävä
• Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien perusteella.

Course material

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Muu opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Study forms and methods

• Opintojaksolla voit edetä omaan tahtiin.
• Opiskelu on pääosin itsenäistä työskentelyä, osan tehtävistä voi tehdä myös pari- tai pienryhmätyönä.
• Opinnoilla on suositusaikataulu, mutta jokainen voi edetä oman aikataulun mukaan.
• Aikaan sidottuja virtuaaliluentoja ei järjestetä, luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla.

RDI and work-related cooperation

Tieto on työelämässä sovellettavaa. Opintojaksoon kuuluva oppimistehtävän voi kytkeä työpaikalle.

Student workload

Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia.

Course part description

Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus? ½ op?
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot ( vilja-allergia)? 1 op?
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit? 1 op?
Ruoka-allergiat? 1 op?
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ja intoleranssiruokavaliot? ½ op?
Syventävä case tehtävä ?1 op?

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä.
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen arvioitava case-tehtävä
• Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien keskiarvon perusteella.

Qualifications

Perustietämys ravitsemuksesta.

Go back to top of page