Siirry suoraan sisältöön

Kestävyys, laatu ja turvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AE98-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2019 - 14.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2019 - 30.04.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
MRMI19KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00AE98
Toteutukselle MR00AE98-3006 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tunnet keskeiset matkailu- ja ravitsemisalaan liittyvät turvallisuusmääräykset, normit ja ohjeet sekä sen, kuinka työ- ja toimintaympäristön turvallisuutta hallitaan. Osaat kuvata kestävän kehityksen käsitteen ja sen osa-alueet. Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalalla käytettäviä menetelmiä ja laatujärjestelmiä. Osaat etsiä kestävään kehitykseen, laatuun ja turvallisuuteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä alan työtehtävissä ja toiminnan kehittämisessä. Tunnet työrooliisi liittyvät vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti.

Sisältö

Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita? Mitkä turvallisuussäädökset liittyvät matkailu- ja ravitsemisalan turvallisuuden hallintaan? Mitä on kestävä kehitys matkailu- ja ravitsemisalalla ja miten sitä voidaan kehittää? Mitkä ovat keskeisiä alalla käytettäviä laadunhallinnan menetelmiä ja järjestelmiä? Mitkä ovat työrooliisi liittyvät vastuut ja velvoitteet? Mistä löydät kestävyyteen, laatuun ja turvallisuuteen liittyvää ajankohtaista tietoa?

Opiskelumateriaali

Moodlessa opintojakson alustalla (avautuu tammikuussa 2019)

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työviikkopohjaisessa oppimisväylässä osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.
Opintojakson arviointi koostuu tentistä ja tehtävistä sekä Matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana - moduulin tehtävästä

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävistä ja mahdollisesta tentistä tulee sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintoja nopeuttavalla väylällä voit joko valita itsenäisiä suoritustapoja (esim. verkkototeutuksia) tai mahdollisesti valita opintoja jonkin toisen koulutuksesi ryhmän työjärjestyksestä. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna huomattavasti enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.Suoritus sisältää tentin ja tehtäviä (2 kpl) sekä Matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana - moduulin tehtävän. Tentin voi tehdä opintojakson tenttipäivänä, Xamkin yleisenä tenttipäivinä tai erikseen sovittuna ajankohtana. Sovi suoritusvaihtoehdosta opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa ottaen huomioon kestävyys, laatu- ja turvallisuusnäkökohdat. e. käyttää keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita. g. perustella toimintaasi alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista

Siirry alkuun