Skip to main content

Sustainability, quality and safety management (5 cr)

Code: MR00AE98-3006

General information


Enrollment
02.01.2019 - 14.01.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
14.01.2019 - 30.04.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Päivi Lahikainen
Teacher in charge
Päivi Lahikainen
Course
MR00AE98
No reservations found for realization MR00AE98-3006!

Objective

You know the basic norms, acts and directives related to tourism and hospitality and you know how the safety and healthiness of the business environment is officially supervised. You can define sustainable development and its components. You can describe the main concepts and systems related to quality management. You can find topical information about sustainability, quality and safety and apply it to your duties and in the development of business operations. You know what kind of responsibilities you have in your professional role and you can act accordingly.

Content

What are the risks and disadvantages in this field and how can you reduce them? Which norms, acts and directives apply to safety management in tourism and hospitality business? What is sustainability in hospitality industry and how can you develop it? What are the main concepts and systems related to quality management? What kind of responsibilities do you have in your professional role? From where do you find current information?

Course material

Moodlessa opintojakson alustalla (avautuu tammikuussa 2019)

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työviikkopohjaisessa oppimisväylässä osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.
Opintojakson arviointi koostuu tentistä ja tehtävistä sekä Matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana - moduulin tehtävästä

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävistä ja mahdollisesta tentistä tulee sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintoja nopeuttavalla väylällä voit joko valita itsenäisiä suoritustapoja (esim. verkkototeutuksia) tai mahdollisesti valita opintoja jonkin toisen koulutuksesi ryhmän työjärjestyksestä. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna huomattavasti enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.Suoritus sisältää tentin ja tehtäviä (2 kpl) sekä Matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana - moduulin tehtävän. Tentin voi tehdä opintojakson tenttipäivänä, Xamkin yleisenä tenttipäivinä tai erikseen sovittuna ajankohtana. Sovi suoritusvaihtoehdosta opettajan kanssa.

Assessment criteria, good (3)

Students can a) use professional terminology systematically. b) look for information in the key information sources of the field. d) cooperate with customers, users and target groups. e) use the key models, methods, software and techniques of the professional field. g) justify their actions according to the ethical principles of the professional field

Qualifications

No prerequisites

Go back to top of page