Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF02-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2019 - 14.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2019 - 31.05.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
MRKT18SM
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Opintojakso
MR00AF02
Toteutukselle MR00AF02-3005 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyytesi ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja osaat arvioida järjestelmien soveltuvuutta eri tilanteisiin. Osoitat perehtyneisyytesi kahvila-, kokous-, ruokapalveluiden suunnitteluun ja toteuttamisen eri mahdollisuuksiin. Osaat suunnitella, tuottaa, valmistaa ja tarjoilla terveyttä edistäviä ja erilaisille asiakasryhmille sopivia ruokapalveluita työryhmässä. Osaat käyttää ja hyödyntää ravitsemisalan tuotannonohjausjärjestelmää suunnittelussa. Osaat hinnoitella ruokapalveluja ja arvioida henkilöstötarvetta eri tilanteissa.

Sisältö

Millaisia tuotantotapoja ja ruokapalvelujärjestelmiä hotelli-, ravintola- ja catering alalla käytetään? Miten suunnitellaan ja toteutetaan kahvila-, ravintola- ja cateringpalveluja eri asiakasryhmille? Miten voidaan hyödyntää tuotannonohjausjärjestelmää alan palvelujen toteuttamisessa? Miten hinnoitellaan ruokapalveluja ja suunnitellaan henkilöstön käyttöä eri tilanteissa?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakson ensimmäiset AC- tunnit sisältävät infon opintojaksoon ja ennakkomateriaalin ja ennakkotehtävät.
Lähiopetuspäivinä työskennellään keittiössä ( Mikkeli).
2 op: AC-luennot, jamix-tehtävä ja lähiopetus opetuskeittiöllä Mikkelin kampuksella.
3op: Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-3 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Opintojakso on työpainotteinen.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-5 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Työtehtävät suoritetaan työpaikalla/ yhteistyöyrityksessä.
Ota yhteys opettajaan, jos haluat nopeuttaa opintojasi.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-5 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Työtehtävät suoritetaan työpaikalla/ yhteistyöyrityksessä.
Ota yhteys opettajaan, jos haluat nopeuttaa opintojasi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Esitietovaatimukset

Ruuanvalmistuksen ja ravitsemuksen perusosaaminen

Siirry alkuun