Ruokapalvelut (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF02-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2019 - 14.01.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2019 - 31.05.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kotkan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Päivi Hostikka
- Vastuuopettaja
- Päivi Hostikka
- Ryhmät
-
MRKT18SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
- Opintojakso
- MR00AF02
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja osaat arvioida järjestelmien soveltuvuutta eri tilanteisiin. Osoitat perehtyneisyytesi kahvila-, kokous-, ruokapalveluiden suunnitteluun ja toteuttamisen eri mahdollisuuksiin. Osaat suunnitella, tuottaa, valmistaa ja tarjoilla terveyttä edistäviä ja erilaisille asiakasryhmille sopivia ruokapalveluita työryhmässä. Osaat käyttää ja hyödyntää ravitsemisalan tuotannonohjausjärjestelmää suunnittelussa. Osaat hinnoitella ruokapalveluja ja arvioida henkilöstötarvetta eri tilanteissa.
Sisältö
Millaisia tuotantotapoja ja ruokapalvelujärjestelmiä hotelli-, ravintola- ja catering alalla käytetään? Miten suunnitellaan ja toteutetaan kahvila-, ravintola- ja cateringpalveluja eri asiakasryhmille? Miten voidaan hyödyntää tuotannonohjausjärjestelmää alan palvelujen toteuttamisessa? Miten hinnoitellaan ruokapalveluja ja suunnitellaan henkilöstön käyttöä eri tilanteissa?
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakson ensimmäiset AC- tunnit sisältävät infon opintojaksoon ja ennakkomateriaalin ja ennakkotehtävät.
Lähiopetuspäivinä työskennellään keittiössä ( Mikkeli).
2 op: AC-luennot, jamix-tehtävä ja lähiopetus opetuskeittiöllä Mikkelin kampuksella.
3op: Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-3 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Opintojakso on työpainotteinen.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-5 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Työtehtävät suoritetaan työpaikalla/ yhteistyöyrityksessä.
Ota yhteys opettajaan, jos haluat nopeuttaa opintojasi.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelijat valitsevat moodlessa olevasta tehtävien annosta 1-5 tehtäväkokonaisuutta omien mielenkiinnon kohteidensa mukaan.
Työtehtävät suoritetaan työpaikalla/ yhteistyöyrityksessä.
Ota yhteys opettajaan, jos haluat nopeuttaa opintojasi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Esitietovaatimukset
Ruuanvalmistuksen ja ravitsemuksen perusosaaminen