Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2019 - 19.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
MRMI19KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00AF03
Toteutukselle MR00AF03-3006 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja tentti (2 op), esitys annetusta aiheesta (parityö) (1op), omavalvontasuunnitelma (parityö) 2 op.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Tentti (2op), essee(1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Työhön integroitu oppimisväylä:
Tentti (2op), essee (1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista

Siirry alkuun